Bryce Canyon - Wandelen over Peekaboo Loop via Navajo Loop en Queens Garden Trail - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map iconBryce_Canyon_Peekaboo_Loop GPX tracklogBryce_Canyon_Peekaboo_Loop KML tracklog

Wandelen in Bryce National Park is wandelen in een paradijs van mooie rotsformaties en waanzinnige uitzichten en volgens sommigen is dit de mooiste wandeling door Bryce Canyon. Onze wandeling begint op de parkeerplaats van Sunset Point. Vanaf hier lopen we de Navajo Loop Trail naar beneden en bevinden ons direct midden tussen de Hoodoo's. De weg loopt steil naar beneden dwars door Wall Street. Bij de kruising gaan we richting de Peekaboo Loop Trail. Deze rondwandeling loopt niet vlak maar hobbelt redelijk veel op en neer. Onderweg komen we langs Hoodoo's met een naam! The Aligator en The Cathedral kruizen ons pad. Als we weer terug zijn op de kruising volgen we de route naar de Queens Garden Trail. Deze volgen we tot we bij de Queens Garden uitkomen. We klimmen het dal weer uit en komen uiteindelijk bij Sunrise Point weer uit. Het laatste stuk lopen we over het Rim Trail weer naar Sunset Point.

Een wandeling van een paar uur brengt je in het betoverende Bryce landschap. Als je in Bryce de tijd hebt, ga dan het dal in om de Hoodoo's van dichtbij te bekijken.
Wij waren in oktober in Bryce Canyon National Park. Toen viel het met de warmte redelijk mee, maar in de zomer kan het wel heel erg warm worden. Er is weinig schaduw te vinden tussen de Hoodoo's. Neem genoeg water en eten mee voor onderweg, want in het dal is niks te krijgen.

Gallery iconTop iconBryce_Canyon_Peekaboo_Loop GPX tracklogBryce_Canyon_Peekaboo_Loop KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy