Arches National Park bij Moab - Wandelen en met de camper - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map iconDelicate_Arch_Landscape_Arch GPX tracklogDelicate_Arch_Landscape_Arch KML tracklog

Een van de Nationale Parken van Utah is Arches National park. Dit Nationaal Park ligt vlak bij Moab. De ingang van het park ligt aan de US Highway 191.
Vanaf de ingang rijdt je via enkele haarspeldbochten omhoog. We rijden eerst naar Wolfe Ranch waar we naar Delicate Arch lopen. Een leuke wandeling die omhoog loopt. De wandeling is ongeveer 5 km lang en er wordt aangeraden om minimaal 1 liter water mee te nemen. Deze wandeling kan in de volle zon erg warm zijn. Bij Delicate Arch staan mensen in de rij om een foto te laten nemen met iemand in de Arch. De Arch is echt er zo groot dat je van mensen op de foto weinig terug vindt.

Bij de parkeerplaats besluiten we door te rijden naar Devils Garden Trailhead, waar we een stuk lopen naar Navajo Arch, Landscape Arch, Partition Arch, Double O Arch en Pine Tree Arch. Vanaf daar rijden we met de camper richting de uitgang van het park. Onderweg stoppen we bij Fiery Furnace Viewpoint en genieten van het uitzicht. De volgende stop is bij Turret Arch en de North Window en South Window. Een mooi uitzicht over de North Window en South Window is trouwens vanaf Turret Arch. We stoppen nog even bij Balanced Rock en de Petrified Dunes viewpoint.

Omdat je zelf met de auto door het park kunt rijden is het op je eigen tempo goed te doen om het hele park in 1 dag te bekijken. We hebben de meeste wandelingen in het park gelopen en hebben het idee dat we alles gezien hebben wat op loop afstand van de parkeerplaatsen lagen.

Arches National Park is, als je in de buurt van Moab bent, zeker de moeite waard om door heen te rijden!

Gallery iconTop iconDelicate_Arch_Landscape_Arch GPX tracklogDelicate_Arch_Landscape_Arch KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy