Camper rondreis in Californië - The Golden State - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

Californië is van de Verenigde Staten van Amerika en is met 35 miljoen inwoners de staat met de meeste inwoners. De hoofdstad is Sacramento, maar de grootste steden zijn Los Angeles en San Francisco.
Het symbool van de staat is een beer, de bijnaam van Californië is de "Golden State".
Californië staat bekend om zijn nationale parken, waaronder Yosemite en de bezienswaardigheden. Ook is Californië een staat van uitersten, de hoogste levende bomen, maar ook de oudste levende bomen, het hoogste punt (Mount Whitney) van de aaneengesloten Staten van Amerika, maar ook het laagste punt (Bad Water, Death Valley)
Door al deze uitersten is Californië erg divers. Zo heeft de staat bergketens met skigebieden, maar ook woestijnen, gletsjers, wouden, meren en stranden. Ook telt Californië veel dier en plantsoorten.
Een groot deel van onze camperrondreis ging door Californië. Zo bezochten we een groot deel van de uitersten van de staat Californië. Van de hoogste levende bomen in Yosemite naar de oudst levende bomen (Bristlecone Pines), de uitkijk op de hoogste berg van Californië naar het laagste punt van Death Valley naar de een na grootste stad San Francisco.
De rondreis door Californië was heel erg mooi, we hebben genoten van de vele diverse uitzichten langs de weg. Ook kwamen we saaie lange rechte stukken weg tegen, maar ook dat hoort bij Californië - USA

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy