Wandelen tussen de Giant Sequoias in Mariposa Grove - Yosemite - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map iconYosemite_Mariposa_Grove GPX tracklogYosemite_Mariposa_Grove KML tracklog

In Yosemite staan de hoogste levende bomen op aarde. Deze Giant Sequoias zijn te vinden in Mariposa Grove. Deze Giant Sequoias worden ook wel Sierra Redwoods genoemd. Dit vanwege de rode stam van deze bomen. De grootste boom is ongeveer 90 meter hoog. De Grizzly Giant heeft een van de grootste omtrekken ongeveer 28 meter en 9 meter doorsnede.
De oudste boom in Mariposa Grove is ongeveer 1900 - 2400 jaar oud. Van de omgevallen bomen worden de jaarringen bekeken om het klimaat tijdens het leven van de boom te achterhalen.
Zo werd duidelijk dat de bomen bosbranden nodig hebben om te overleven.
De Giant Sequoias werden door Galen Clark and Milton Mann ontdekt, die het bos de naam Mariposa Grove gaven. Vroeger werden spontane bosbranden uitgemaakt waardoor veel wildgroei van vegetatie de Giant Sequoias verstikten. Nieuwe jonge groei van deze Sierra Redwoods was er eigenlijk niet meer. In de jaren 80 werd een plan opgezet om gestructureerd stukken bos af te laten branden. De Giant Sequoias zijn nu met hun mooie rode stammen weer goed zichtbaar en nieuwe bomen groeien weer in het bos van Mariposa Grove.

Op een zonnige dag rijden we richting Wawona en nemen we de shuttlebus naar Mariposa Grove. Op de parkeerplaats aangekomen bekijken we welke route we door het bos zullen nemen om alle bekende bomen te zien.
Als eerste komen we de Fallen Monarch tegen. Deze Giant Sequoia is omgevallen en geeft een beeld van de omtrek van de wortels van deze bomen.
Vervolgens lopen we naar de Grizzly Giant en de California Tunnel Tree. De meeste toeristen lopen vanaf hier weer naar de parkeerplaats, maar wij besluiten nog even verder te lopen. De volgende beroemde boom is het Faithful Couple gevolgd door de Clothespin Tree. Vanaf hier lopen we naar het museum wat niet meer is dan een gebouwtje met wat posters. Omringt door oude Giant Sequoias is het uitzicht en de omgeving wel heel erg mooi! Vanaf het museum lopen we naar de Fallen Wawona Tunnel Tree en de Telescope Tree. De wandeling gaat terug via de Clothespin Tree en de Faithful Couple terug naar de parkeerplaats. Hier wachten we op de shuttelbus terug naar Wawona waar onze camper geparkeerd staat.

Als je wandelt in het bos van de Giant Sequoias, voel je je klein. De bomen worden niet saai of gewoon, ze blijven hoog, groot, gigantisch! Mocht je in Yosemite zijn, breng dan zeker een bezoekje aan de hoogste levende bomen op aarde, de Giant Sequoias in Mariposa Grove.

Gallery iconTop iconYosemite_Mariposa_Grove GPX tracklogYosemite_Mariposa_Grove KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy