Capitol Reef National Park verkennen met de camper - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map iconCapitol_Reef_Sunset_Point GPX tracklogCapitol_Reef_Sunset_Point KML tracklog

De volgende stop in onze reis is Capitol Reef National Park. Het park is 160 km lang en redelijk smal. In 1971 werd Capitol Reef pas een Nationaal Park, maar sinds dien komen er duizenden bezoekers per jaar.
Capitol Reef is miljoenen jaren geleden ontstaan door een plooi in de aardkorst wat later de Colorado Plateau genoemd werd. De Waterpocket Fold is nu een lijn van 160 km lang langs Capitol Reef National Park en zorgt voor de diversiteit en mooie uitzichten in dit Nationale Park.

De US Highway 24 gaat dwars door Capitol Reef heen, maar helaas stoppen er maar weinig bezoekers om te genieten van de schoonheid van de natuur. Wij regelen een plekje op de campground en gaan met de camper op pad en verkennen Capitol Reef National Park. We rijden naar Panorama Point en wandelen naar Sunset Point waar we genieten van het uitzicht van de mooie ondergaande zon. De kleuren van de stenen veranderen zoveel in het avondlicht dat het eigenlijk wel een must is om te gaan kijken.
Een andere manier om Capitol Reef te ontdekken is met de camper of auto over de Scenic Drive rijden. Elke kilometer vind je hier een mooi uitzicht. De weg ligt wel op een Wash Out gebied, dus als er veel water dreigt te vallen of al gevallen is, moet je uitkijken voor wegen die onder zijn gelopen. Voor meer informatie kun je hiervoor altijd terecht bij het bezoekerscentrum.

In het menu links vind je de beschrijving van de wandeling die wij gelopen hebben in Capitol Reef National Park.

Gallery iconTop iconCapitol_Reef_Sunset_Point GPX tracklogCapitol_Reef_Sunset_Point KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy