Grand Canyon National Park - Langs de South Rim - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

Een van de bekendste nationale parken van de Verenigde Staten van Amerika is ongetwijfeld Grand Canyon National Park.
Deze mega Canyon is 446 km lang, 29 km breed en 1.6 km diep. Het ontstaan van de Grand Canyon is te danken aan het omhoog komen van de Colorado Plateau. De Colorado rivier heeft door erosie de canyon uitgesleten.

Voor bezoekers is een klein deel van de Grand Canyon zichtbaar. Het visitorcentrum van Grand Canyon ligt bij Mather Point.
Wij hadden een plekje gereserveerd op de camping in het Grand Canyon Village in het Nationale Park Grand Canyon. De wandeling naar het Market Plaza en naar de shuttlebus was goed te doen. Het shuttlebus systeem rijdt langs een stuk van de Canyon wand, the South Rim. Onderweg zijn verschillende stopplekken waar je kunt genieten van het uitzicht. Ook ligt langs een groot deel van de route een wandelpad. Wij hebben wandelen afgewisseld met stukjes bus.
De stukjes wandeling gaven een geweldig uitzicht over de Grand Canyon. De stukjes bus brachten je wat sneller naar het volgende stukje. Om alles met de bus te doen is zonde. De mooiste uitzichten zijn tijdens de wandeling.
Door het licht van de avondzon wordt de Canyon mooi rood. Bij Yavapai Point is het in de avond dan ook erg druk. Wil je naar Yavapai Point neem dan vroeg genoeg de shuttlebus. Er zijn meer mensen met hetzelfde idee.
Er zijn verschillende leuke korte en langere wandelingen in het park. Een van de lastigste wandelingen is vanaf de bovenkant van de Canyon Wand naar de Colorado Rivier.
Op de weg richting Page zijn we bij verschillende uitzichtpunten gestopt. Als eerste zijn we gestopt bij Grandview Point en daarna bij Navajo Point en Desert View. Bij Desert View staat een historische uitzichttoren.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy