Excursie door Alcatraz - San Francisco - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

Een van de beroemdste gevangenissen in Amerika is Alcatraz. Hoewel Alcatraz langer een militaire basis dan een gevangenis is geweest, is het als gevangenis bekender geworden. Onze excursie met audio tour begon met een boottocht van pier 33. Vanuit hier liepen we met een gids naar het Cell House van Alcatraz. De audio tour in het Engels is grotendeels ingesproken door ex gevangenen waardoor het verhaal nog interessanter is.

De naam Alcatraz is verzonnen door Juan Manuel de Ayala die in 1775 de baai van San Francisco in kaart bracht. Het eiland werd gebruikt als militaire basis. In 1934 werd de zwaar bewaakte gevangenis geopend, maar vanwege hoge onderhoudskosten in 1963 al weer gesloten.
Ondanks dat San Francisco maar 1.6 km verderop ligt, is het onmogelijk om in het koude water naar wal te zwemmen. Men zegt dan ook dat er nooit iemand ontsnapt is uit Alcatraz, er zijn alleen een paar gevangenen vermist geraakt tijdens hun uitbraak.
Tegenwoordig is Alcatraz onderdeel van Golden Gate National Park en zal als gevangenis niet meer open gaan.

De excursie was erg leerzaam en erg leuk. Als je in het cellencomplex loopt, heb je het idee dat de tijd stil is blijven staan.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy