Wandelen in Capitol Gorge - Capitol Reef - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map iconCapitol_Gorge_Capitol_Reef GPX tracklogCapitol_Gorge_Capitol_Reef KML tracklog

Te voet bekijken we Capitol Reef door te gaan wandelen aan het einde van de Scenic Drive bij de Capitol Gorge. Het eerste stuk van de wandeling is erg warm, maar zodra we in de schaduw lopen is het lekker koel en kunnen we de rotswanden van dichtbij bekijken. Vroeger lagen deze grote rotswanden op de bodem van de zee, nu steken ze hoog uit boven de weg. De gaten in de rotsen verraden de gasbellen die vroeger gevangen zaten in de rotswanden. Door de droogstand is het gas ontsnapt en is dit unieke reliëf in de wanden ontstaan. Af en toe komen we wat auto's tegen die de Capitol Gorge ingereden zijn. Met een camper is deze weg verboden terrein.
Omdat er auto's overheen rijden is het wandelpad goed te belopen. We voelen ons klein tussen deze hoge rotswanden en kijken onze ogen uit naar de schoonheid van dit stukje van Capitol Reef. Als we een bocht naar links tegen komen besluiten we om weer terug te lopen. Hoe mooi het ook is, de omgeving zal niet echt meer veranderen en we zullen meer van het zelfde gaan zien. We lopen door de Capitol Gorge terug naar de parkeerplaats en rijden over de Scenic Drive weer terug naar de camping.

Het voordeel van deze wandeling is dat je de Capitol Gorge zo ver in kunt lopen als je zelf leuk vind. Als je het niet meer leuk vindt, keer je om en ga je terug. De wandeling laat wel een heel speciaal stuk van Capitol Reef zien en is zeker de moeite waard als je even de tijd hebt om te stoppen bij Capitol Reef National Park.

Gallery iconTop iconCapitol_Gorge_Capitol_Reef GPX tracklogCapitol_Gorge_Capitol_Reef KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy