Wandelen op Gran Canaria - Canarische Eilanden

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map icon

Gran Canaria is het op twee na grootste eiland van de Canarische eilanden, Tenerife en Fuerteventura zijn groter. In de zomer van 2005 hebben we Cran Canaria bezocht om lekker te gaan wandelen. We hebben voor twee weken een finca (vakantiehuis) geboekt in Fataga. Helaas viel het met de wandelpaden een beetje tegen. Veel wandelpaden zijn niet goed aangegeven en de kaarten zijn niet optimaal. Later hoorden we van de eigenaar van ons vakantiehuis dat de regering geld heeft uitgetrokken om dit te verbeteren. Op deze manier probeert de regering meer wandelaars naar Gran Canaria te krijgen. Ik moet zeggen dat het zeker de moeite waard is om daar te wandelen. Het landschap op Gran Canaria is werkelijk adembenemend.

De meeste toeristen kennen de Roque Nublo, de duinen van Maspolomas en Playa del Inglés, maar Gran Canaria heeft nog veel meer te bieden dan dat. De wegen zijn goed begaanbaar op het eiland en de bewegwijzering is erg goed. Dus onze tip, huur een auto en rijd het eiland over. Je zult versteld staat over wat Gran Canaria te bieden heeft!

Naast de bekende badplaatsen met betonnen appartementen zijn er op Gran Canaria veel casita's, of vakantiehuizen, en finca's in het binnenland te boeken. Voor een ontspannende wandel vakantie in de natuur zijn dit ideale accommodaties.

Op Gran Canaria wilden we niet in massa-toeristen plaatsen zitten. We vertrokken naar Finca Tomas Y Puri in Fataga. De Finca Tomas y Puri is een goed onderhouden appartement. Het zwembad was een aangename verkoeling na verschillende wandelingen. We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaren en hebben elke avond erg lekker gegeten in de tuin.

Wil je ook op vakantie naar Gran Canaria? Je vindt hier de mooiste vakanties naar Gran Canaria

Wil je ook op vakantie naar Gran Canaria?

Ben je op zoek naar een vakantie op Gran Canaria? Kijk dan hier voor vakanties naar Gran Canaria van verschillende aanbieders.

Wil je wel naar Gran Canaria, maar geen massatoerisme? Eliza was here staat voor kleinschalige bijzondere accommodatie. Bekijk de mogelijkheden met Eliza was here op Gran Canaria.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Gran Canaria verder voor te bereiden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy