Wandelen op Tenerife - Vakantie op Tenerife - Canarische Eilanden

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map icon

Tenerife is het grootste Canarische Eiland en bestaat uit twee delen. Het toeristische en droge zuiden en het rustige bosachtige noorden. In het midden van Tenerife vindt men het nationale park del Teide, het hooggebergte om de vulkaan Pico del Teide heen. Een lava gebied waar het lijkt alsof je op de maan loopt. Hier zie je de vorige vulkaan kraters, de lava stromen van honderden jaren geleden en de begroeiing rond om de vulkaan. In het zuiden van Tenerife vind je de toeristen gebieden, zoals Playa de Las Americas, Los Cristianos, Los Gigantes.

Wij zaten in een appartement in Los Gigantes in het westen van Tenerife vlak aan het strand. Alleen kwamen we daar pas na 3 dagen achter. De eerste dag hadden we het idee dat we toch iets wilden doen in plaats van in Los Gigantes blijven. We hebben een auto gehuurd en zijn heel Tenerife rond gereden.

Op een zondag zijn we naar Anaga in het noorden van Tenerife gereden om een wandeling te maken. We kwamen voor zondags begrippen vroeg aan. Na een uurtje of 2 gewandeld te hebben kwamen we terug bij de parkeerplaats. Helemaal vol!. We kwamen veel Spanjaarden tegen die op zondag lekker een stukje aan het wandelen waren.

Op Tenerife is er geen gebrek aan grote hotels voor zonaanbidders. Er zijn echter ook leuke vakantiehuizen op rustige locaties te vinden voor wandelaars. Een aantal van deze vakantiehuizen vind je op de vakantie aanbiedingen pagina links in het menu.

Wil je ook op vakantie naar Tenerife?

Je vindt hier de mooiste vakanties naar Tenerife.

Ben je op zoek naar een accommodatie op Tenerife buiten het massatoerisme? Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Tenerife.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Tenerife verder voor te bereiden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy