Wandelen op La Gomera - Canarische Eilanden

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map icon

La Gomera is een eiland wat deel uit maakt van de Canarische eilanden.
Het is ongeveer 20 km lang en 20 km breed. La Gomera heeft 5000 toeristenbedden, voornamelijk in casita's (vakantiehuizen), en is daarmee niet toeristisch. De meeste toeristen zijn Duitsers en Engelsen. En af en toe wat verdwaalde Nederlanders. La Gomera heeft het grootste laurierbos van de Canarische eilanden. Het hoogste punt ligt op 1500 meter boven zeeniveau. La Gomera staat bekend als een mooi, rustig wandeleiland. En geloof me, dat is het ook. Tijdens de wandeltochten die we er gemaakt hebben zijn we niet meer dan 20 wandelaars tegen gekomen. De rest waren dagjesmensen die, vanuit Tenerife, La Gomera bezoeken.
Alleen zou ik mensen die dit eiland willen bezoeken, aanraden in april/mei te gaan. Dan is de natuur nog mooier.

Na een vliegreis van 5 uur, 4 uur wachten op de boot en een vervolg van 2 uur, kwamen we eindelijk aan in Hermigua. Maar ons wachten werd beloond. Het vakantiehuisje was groot en lag midden in de bananen plantages.

Voor onze ontmoeting met de hostess van onze reisorganisatie moesten we naar de andere kant van La Gomera. Tijdens deze autorit konden we het eiland al goed bekijken en beslissen waar we allemaal naar toe zouden gaan.

Wil je ook op vakantie naar La Gomera? Je vindt hier de mooiste vakanties naar La Gomera

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar La Gomera verder voor te bereiden.

Wil je ook op vakantie naar La Gomera?

Ben je op zoek naar een vakantie op La Gomera? Kijk dan hier voor vakanties naar La Gomera van verschillende aanbieders.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy