Wandelen op La Palma - Canarische Eilanden

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map icon

La Palma, La Isla Bonita, is een van de eilanden van de Canarische Eilanden. De oppervlakte van het eiland is 729 km2 en heeft een inwoner aantal van 85000 mensen. De hoofdstad van La Palma is Santa Cruz, maar de grootste stad is Los Lianos de Adidane. Om het hele eiland ligt een goede ringweg, hoewel deze in het noorden nogal bochtig is.
Het nationaal park op La Palma omvat de krater van de Caldera de Taburiente, een oude krater.
Onze casita (vakantiehuisje) lag in El Paso, een klein dorpje vlak bij Los Lianos de Aridane, op de kruising met de oost-west en noord-zuid wegen die het eiland kruizen. El Paso ligt voor bezoekers op La Palma, die een eigen auto ter beschikking hebben, perfect.

La Palma is bij uitstek een eiland voor wandelaars. Om en rond de Caldera de Taburiente liggen verschillende wandelpaden. Maar ook in het noorden bij Los Sauces liggen verschillende mooie wandelingen. De wandelpaden op La Palma zijn goed onderhouden en goed aangegeven. Wel geldt voor alle wandelingen dat er zelf voor eten en drinken gezorgd moet worden. Ook goede wandelschoenen en kleding zijn noodzakelijk.

Tijdens onze korte vakantie hebben wij verschillende wandelingen gemaakt en een groot deel van La Palma rondgereden. Om een goede indruk van het Isla Bonita te hebben, is een week vakantie genoeg, maar om het hele eiland te ontdekken is een verblijf van twee weken aan te raden.

La Palma kent geen parelwitte stranden en een groot uitgaansleven. Voor 'zon toerisme' zijn andere Canarische Eilanden, zoals Tenerife of Gran Canaria, een betere optie om heen te gaan. Ben je op zoek naar rust, dan is één van de vele vakantiehuisjes op La Palma perfect.

In het menu links, vind je de informatie over de wandelingen die wij hebben gemaakt. De foto's hieronder geven een goede indruk van La Palma, Spanje.

Wij hebben onze vakantie op La Palma doorgebracht in Casita Miramar in El Paso. El Paso (De Pas) ligt op de kruising van de wegen noord-zuid en oost-west. De ligging van El Paso is voor reizigers, die heel La Palma willen zien, ideaal. Onze Casita was goed verzorgd en ruim. Met een eigen zwembad, uitzicht over zee, een barbecue en op 5 minuten lopen een supermarkt hadden we ons geen betere accommodatie kunnen wensen.

Hier vind je de beste aanbiedingen voor een vakantie in El Paso.

Wil je ook op vakantie naar La Palma? Je vindt hier de mooiste vakanties naar La Palma

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar La Palma verder voor te bereiden.

Wil je ook op vakantie naar La Palma?

Ben je op zoek naar een vakantie op La Palma? Kijk dan hier voor vakanties naar La Palma van verschillende aanbieders.

Wel naar La Palma, maar niet op zoek naar massatoerisme?. Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op La Palma. Eliza was here staat voor kleinschalige bijzondere accommodaties inclusief auto op La Palma.

 

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy