Wandelen in de Ardennen - Wandelen bij Bouillon langs Le Semois via Tombeau du Géant en Corbion

België vlag
Gallery icon
Map iconBouillon GPX tracklogBouillon KML tracklog

Vandaag willen we een lange wandeling lopen in de omgeving van Bouillon in de Ardennen in België. We vertrekken vroeg vanuit ons hotel Le Temps des Saveurs in Paliseul en rijden naar Bouillon. We zijn vroeg in Bouillon en op deze zondagochtend hebben we geen probleem om een parkeerplaats te vinden. We parkeren onze auto voor een hotel, pakken onze rugtassen en gaan op pad voor een lange wandeling in de omgeving van Bouillon in de Ardennen.

De wandeling begint met een kleine klim naar het kasteel van Bouillon. Jammer genoeg is het kasteel gesloten, maar we hebben wel een mooi uitzicht over de stad Bouillon. We wandelen weer naar beneden en steken de La Semois over. Hier wandelen we door het bos met haardspeldbochten snel omhoog naar een uitzichttoren. Vanaf de uitzichttoren heb je een nog mooier uitzicht over Bouillon en de Ardennen van België.

We wandelen redelijk vlak door de mooie bossen van Bouillon en hebben verschillende zeer mooie uitzichten. Maar al snel dalen we via een leuk pad wandelend af naar een onverharde weg. We wandelen op enige hoogte van de oever van de La Semois bij Le tombeau du Géant door de bossen bij Bouillon. Ook hier is de natuur erg mooi. Het laatste stuk dalen we snel af naar de oever van La Semois. We wandelen langs de oever van La Semois verder tot we een picknickplek bij Le tombeau du Géant tegenkomen. Dit is een ideaal moment om een lunchpauze te houden.

Hier moeten we een steil stuk klimmen. Het eerste stuk is niet zo lang, maar het stuk klimmen door het bos naar het uitzichtpunt naar Le tombeau du Géant is steil en niet gemakkelijk te lopen. Achteraf hadden we ook de onverharde weg naar Le tombeau du Géant kunnen volgen. Dit gaat niet zo steil omhoog, maar betekent wel meer kilometers. Bij de parkeerplaats van het uitzichtpunt op Le tombeau du Géant bij Bouillon kijken we naar het mooie uitzicht over de Ardennen van België. We wandelen door de open velden met een mooi uitzicht over de Ardennen verder. En al snel wandelen we weer in de bossen bij de La Semois. We dalen via een onverharde weg weer af naar de oever van La Semois bij Bouillon in de Ardennen.

We komen weer bij een open plek waar we met een zeer mooi uitzicht rustig op een muurtje pauze kunnen houden. Na een korte stop wandelen we verder langs de oever van de La Semois. Op onze kaart stond dat het wandelpad langs de oever van de La Semois doorliep, maar het wandelpad loopt omhoog. Over een steile bergwand op een slecht wandelpad moeten we verder wandelen. Het wandelpad is slecht en schiet niet op. Bovendien komen we halverwege een ladder tegen. Deze ladder is zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! De ladder is op zich niet echt probleem, maar de kooi boven in is net te smal voor ons met een rugtas op onze rug. Ook zijn de rotsen bovenin net niet vergenoeg weggehaald, waardoor je maar een klein stukje op de trede kunt staan. Gelukkig wordt kort na de ladder het wandelpad beter. Op een steil wandelpad lopen we naar het uitzichtpunt over de La Semois en kijken terug op een minder stukje in de wandeling.

Na een korte pauze wandelen we verder door de bossen richting Poupehan in de Ardennen in België. Dit wandelpad loopt door een zeer mooi bos en is zeer goed te wandelen. We vinden het allebei een leuk stuk in de wandeling. In Poupehan steken we de La Semois over en wandelen voor de laatste keer deze wandeling weer 200 meter omhoog naar Corbion. Het wandelpad omhoog is niet steil en gemakkelijk te lopen. Een hond zorgt voor de nodige sensatie tijdens onze klim, maar al snel komen we aan in Corbion in de Ardennen in België.

We wandelen door Corbion en dalen aan de andere kant van het dorp weer af naar de oever van de La Semois. We wandelen over een camping en langs de oever van de La Semois verder terug naar Bouillon. Het laatste stuk van de wandeling loopt over een verhard pad wat wel fijn is na een lang stuk wandelen.

Deze wandeling in de omgeving van Bouillon mag zeker niet onderschat worden. Niet alleen de afstand, maar ook de hoogteverschillen tellen zwaar mee in deze wandeling. In totaal klommen we 4 keer ongeveer 200 meter omhoog. Ook is tijdens een stuk van de wandeling het wandelpad slecht en moet er een ladder beklommen worden. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen met kleine kinderen, met huisdieren en mensen met hoogtevrees. Tijdens de wandeling zijn we niet echt eet en drinkgelegenheden tegen gekomen die open waren. Wellicht lag dit aan het seizoen, maar het is verstandig om zelf eten en drinken mee te nemen. Na alle waarschuwingen kunnen we deze wandeling zeker wel aanraden. Je wandelt door zeer mooie natuur en over leuke wandelpaden langs La Semois. Ook zijn de uitzichten vaak adembenemend mooi.

Lengte: 21 km
Hoogteverschil: 4 keer ongeveer 200 m stijgend en dalend

Gallery iconTop iconBouillon GPX tracklogBouillon KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy