Wandelen in de Ardennen - Rondwandeling vanuit Orchimont

België vlag
Gallery icon
Map iconOrchimont GPX tracklogOrchimont KML tracklog

Tijdens ons verblijf in Hotel Le Temps des Saveurs in Paliseul vertrekken we na het ontbijt richting Orchimont voor een rondwandeling. We parkeren in het dorp bij de bakker waar een stuk asfalt er uitziet als parkeerplaats. Het is zondag en de mensen die naar de kerk wandelen, zeggen er in ieder geval niks van, dus onze auto mag daar vast wel even staan. Het is koud, dus we trekken snel onze wandelschoenen aan en gaan op pad. We wandelen het dorp uit en wandelen over een onverharde weg in de bossen.

We wandelen langs een beetje door deze leuke bossen bij Orchimont. We hopen nog wild te zien, maar helaas laten herten zich vandaag niet zien. Onderweg komen we een aantal zondagswandelaars tegen die op deze koude dag ook een stukje door het bos wandelen. Bij een bankje moeten we linksaf omhoog, maar we zien het wandelpad niet echt liggen. We zien iets van wat een bruggetje had kunnen zijn en proberen we de modder te omzeilen. Iets verder omhoog zien we het wandelpad wat beter. Dus wandelen we steil tegen de berg op. Vervolgens komen we uit in een omgekapt stuk bos. Ook hier is het wandelpad niet echt zichtbaar en we wandelen op onze GPS naar de verharde weg.

We wandelen een klein stuk langs de verharde weg waarna we rechtsaf slaan. We wandelen over een bosweg naar een ontzettend mooi wandelpad met mooie uitzichten over dit stuk van de Ardennen bij Orchimont. Langs de bosrand wandelen we terug naar Orchimont. Vlak buiten het dorp houden we pauze op een bankje met een ontzettend leuk uitzicht op Orchimont in België.

We zijn wel weer in Orchimont maar onze wandeling is nog niet voorbij. We wandelen over de grote doorgaande weg naar Nafraiture. We wandelen langs de plaatselijke begraafplaats en verlaten Nafraiture weer. Over een onverharde weg wandelen we weer de bossen in bij Orchimont. We komen weer bij een afvalt weg en wandelen door een gehucht. Het tankstation lijkt al jaren gesloten en het dorp telt niet meer dan een handvol huizen. Na het dorp slaan we weer links af wandelen door mooie bossen weer terug naar Orchimont. Het bos is gevarieerd en er stroomt een leuk beekje door het bos. De wandeling voldoet precies aan wat je verwacht in de Belgische Ardennen.

Deze rondwandeling in Orchimont is een leuke gevarieerde wandeling. De wandeling gaat wel grote delen over asfalt, maar de bossen en beekjes maken dit wel goed. Op open velden biedt de wandeling bij Orchimont mooie uitzichten over de Belgische Ardennen. De bossen zijn variërend sparren en beukenbomen. En de beekjes zijn mooi en leuk om langs te wandelen. Nafraiture en Orchimont zijn de enige plaatsen tijdens deze wandeling waar eten en drinken verkrijgbaar is. Neem zelf ook altijd genoeg eten en drinken mee voor onderweg.

Lengte: 16 km
Hoogteverschil: In totaal ongeveer 250 meter

Gallery iconTop iconOrchimont GPX tracklogOrchimont KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy