Wandelen in de Ardennen - Rondwandeling van Belvaux naar Han-sur-Lesse

België vlag
Gallery icon
Map iconHan-sur-Lesse-Belvaux GPX tracklogHan-sur-Lesse-Belvaux KML tracklog

Tijdens ons wandelweekend vanuit Paliseul in hotel Le Temps des Saveurs in Zuid België vertrekken we richting Han-sur-Lesse voor een leuke rondwandeling. We parkeren onze auto aan een rustige weg langs de Lesse bij het dorpje Belvaux. De parkeerplaats ligt aan de wandelroute en we zijn er deze dag de enige auto. We trekken onze wandelschoenen aan en beginnen onze wandeling in deze heuvelige Ardennen in België

We wandelen over de asfaltweg langs de Lesse richting Belvaux. We steken de brug over en wandelen aan de andere kant van de Lesse in Belvaux omhoog. Aan het einde van de weg wandelen we over een onverharde weg omhoog. Door een mooi bos wandelen we via een steile weg omhoog. Eenmaal op hoogte komen we het wandelpad tegen waar we redelijk vlak langs de rotsen en steile wandelen van het bos wandelen. Het bos begint fris groen te zien en op de grond vinden we verschillende leuke bloemen.

Aan het eind van dit vlakke stuk wandelen we langs een opgraving en een uitzichttoren waar Sandra door heen loopt. We kunnen ons voorstellen dat vroeger het uitzicht hier ontzettend mooi is geweest, maar nu zijn de bomen te hoog voor een mooi uitzicht over de Ardennen bij Han-sur-Lesse.
We dalen snel over een steil pad af en wandelen een klein stuk langs een doorgaande weg. Al snel verlaten we de doorgaande weg en slaan we rechtsaf. We wandelen we over een onverharde bosweg richting Han-sur-Lesse. Op een parkeerplaats liggen wat bomen die we als bankje gebruiken. Wanneer we denken de meeste steile wandelpaden gehad te hebben, moeten we recht tegen de berg op wandelen. Maar het uitzicht is waanzinnig en maakt de klim weer goed. Na dit mooie uitzicht wandelen we over een leuk wandelpad weer naar beneden en vervolgen onze weg naar Han-sur-Lesse in de Ardennen.

We zijn om 12 uur in Han-sur-Lesse, maar de supermarkt en de bakker zijn beide gesloten. Daar gaat het idee van een lekker belegd broodje op een bankje in het park. We wandelen naar de ingang van de grotten van Han en zien daar een restaurant die belegde broodjes verkoopt. We kopen twee halve stokbroden en zoeken een bankje op. Na de lunch verlaten we Han-sur-Lesse en wandelen verder over een ontzettend leuk wandelpad terug richting Belvaux. Het smalle wandelpad langs de weilanden geeft een mooi uitzicht over de Ardennen rondom Han-sur-Lesse.

De laatste klim levert weer een zeer mooi uitzicht over de Belgische Ardennen rondom Han-sur-Lesse. Door een omgekapt bos wandelen we naar het hoogste punt van deze wandeling bij Han-sur-Lesse. We dalen af over een asfaltweg voor we de bossen bij Belvaux weer in wandelen. Door een ontzettend groen bos wandelen we weer terug naar de auto.

Deze wandeling rondom Han-sur-Lesse is erg gevarieerd. Mooie bossen en rotsen worden afgewisseld door mooie uitzichten over Ardennen rondom Han-sur-Lesse. Wij hebben ontzettend genoten van deze rondwandeling bij Han-sur-Lesse. Deze wandeling kan gecombineerd worden met een bezoekje aan de grotten van Han, het wandelpad loopt langs de ingang. Onderweg is alleen in Han-sur-Lesse eten en drinken te verkrijgen. Dus neem zelf ook genoeg mee.

Lengte: 17.5 km
Hoogteverschil: in totaal 250 m

Gallery iconTop iconHan-sur-Lesse-Belvaux GPX tracklogHan-sur-Lesse-Belvaux KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy