Wandelen in de Ardennen - Rondwandeling vanuit Vresse-sur-Semois

België vlag
Gallery icon
Map iconVresse-sur-Semois GPX tracklogVresse-sur-Semois KML tracklog

Vanuit Hotel Le Temps des Saveurs in Paliseul rijden we naar Vresse-sur-Semois voor een leuke en lange rondwandeling. We parkeren onze auto op een grote parkeerplaats het buiten het centrum van het dorp. We trekken onze wandelschoenen aan en beginnen aan de lange wandeling.

We wandelen in de zon naar de Semois en genieten direct al van een ontzettend mooi uitzicht. Op deze ochtend zijn er nog weinig toeristen te vinden in Vresse-sur-Semois, dus we hebben alle tijd om de Pont Saint-Lambert op de foto te zetten. Daarna wandelen we langs de oever van de Semois verder. Het onverharde pad langs de oever van de Semois gaat over in een asfalt weg welke we volgen tot Chairière. Vlak voor we Chairière in wandelen verlaten we de Semois en wandelen we terug door de bossen naar Vresse-sur-Semois.

We verlaten Chairière en wandelen over een bospad omhoog. We hebben hier twee keuzes om terug te wandelen naar Vresse-sur-Semois. We kunnen langs de doorgaande weg wandelen of we kunnen bovenlangs door de bossen terug wandelen. We kiezen voor optie 2 en dat blijkt een goede keuze te zijn. We hebben ontzettend leuke uitzichten over de Ardennen bij Vresse-sur-Semois. En de afdaling naar het dorp gaat over een ontzettend leuk wandelpad door een mooi bos. Onderweg laat Marko nog een ree schrikken die ons kennelijk niet aan heeft horen komen. Hij sprint weg, de bossen in.
Het laatste stukje afdalen naar Vresse-sur-Semois gaat het wandelpad langs een weiland en kan wel een snoeibeurt gebruiken. De takken hangen af en toe een beetje laag. Al snel zijn we weer aan de oever van de Semois. En steken we de Pont Saint-Lambert weer over.

We lunchen op een bankje met een geweldig uitzicht over de Semois bij Vresse-sur-Semois. Daarna wandelen we aan de andere kant van het dorp weer omhoog. Via een asfaltweg wandelen we in een behoorlijk tempo omhoog. Het stukje bosbouwweg daarna gaat iets minder snel. Deze is een stuk steiler. Eenmaal boven wandelen we over bospaden verder door de ontzettend mooie bossen bij Vresse-sur-Semois. Het wandelen over boswegen heeft in de Ardennen wel een nadeel. Er staan over het algemeen geen bankjes langs het wandelpad. En ook hier is dat het geval. Tussen Vresse-sur-Semois en Membre staan geen bankjes. De wandeling door het bos is overigens wel heel erg mooi met af en toe een mooi uitzicht op de Semois.

In Membre steken we de Semois over om aan de andere kant van de Semois terug te wandelen naar Vresse-sur-Semois. We wandelen langs een camping richting de oever van de Semois. Op onze topokaarten staan twee wandelpaden langs de Semois, eentje vlak langs de oever en een onverharde weg hogerop. We besluiten het wandelpad langs de oever te nemen, maar dit was geen succes. Het pad wordt niet meer onderhouden en is eigenlijk niet meer begaanbaar. Zodra we over kunnen steken naar het onverharde wandelpad klimmen we een klein stukje omhoog en zijn we blij dat we van het niet onderhouden wandelpad af zijn.

We komen aan in Laforêt en zien we tot onze blijdschap een bankje! We houden een lange pauze, gezien we net 12 km achter elkaar gewandeld hebben. Dan wordt de tijd voor het laatste stuk van deze rondwandeling bij Vresse-sur-Semois. Van Laforêt loopt een wandelpad langs de oever van de Semois naar Vresse-sur-Semois door een leuk bos. Over dit brede wandelpad wandelen we weer langs de oever van de Semois en zijn bijna aan het einde gekomen van onze rondwandeling. We steken de brug over de Semois over en sluiten onze wandeling af op een bankje aan de oever van de Semois in Vresse-sur-Semois.

Deze ontzettend gevarieerde wandeling rondom Vresse-sur-Semois is erg leuk. Het is wel een lange wandeling met veel hoogteverschillen maar de uitzichten zijn waanzinnig mooi. De wandeling is ook in te korten door hem in twee delen op te splitsen. Onderweg kom je langs verschillende dorpen waar eten en drinken verkrijgbaar is. Er zijn hele stukken van de wandeling waar geen bankjes beschikbaar zijn.

Lengte: 19 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 300 m

Gallery iconTop iconVresse-sur-Semois GPX tracklogVresse-sur-Semois KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy