Wandelen in de Ardennen - Wandelen langs de Trôs Marets, Bayehon en de Warche

België vlag
Gallery icon
Map iconTros_Marets_Bayehon_Warche GPX tracklogTros_Marets_Bayehon_Warche KML tracklog

Op een zonnige zaterdag vertrekken we al vroeg richting Bévercé, vlakbij Malmedy, in de Ardennen in België. We hebben een lange wandeling in de planning, dus we zorgen dat we rond 9 uur arriveren bij La Ferme Libert, waar we onze auto parkeren. De rondwandeling die we willen doen gaat om Xhoffraix en Longfaye heen langs de Warche, Bayehon en de Trôs Marets in de Ardennen.

Vanaf La Ferme Libert lopen we over de asfaltweg richting Bévercé, waar we richting de camping lopen. Het wandelpad begint aan het einde van de camping echt omhoog te lopen naar Chemin des Crêtes. We hebben het eerste stuk van de wandeling over de Chemin des Crêtes gewandeld in plaats van door het dal van de Warche. Door over de Chemin des Crêtes te lopen hebben we mooie uitzichten over het dal van de Warche in de Ardennen. Aan het einde van de Chemin des Crêtes dalen we af en steken we de Warche over. We wandelen verder in de richting van Longfaye, richting de Bayehon.

We stoppen bij Bayehon even bij de waterval, waar door de droogte niet heel veel water uitkomt. Maar toch geeft deze waterval een leuk verrassend element in de wandeling. We lopen verder richting Parc Naturel Des Hautes Fagnes in de Ardennen en lopen door de bosbouw in de richting van Trôs Marets.
Het wandelpad door de bosbouw in Parc Naturel Des Hautes Fagnes zijn lange rechte wegen. Dit mede door de werktuigen die nodig zijn voor de bosbouw in het gebied. Op deze zaterdag voor Pasen is het erg warm en is het jammer dat sommige stukken gekapt zijn. Hierdoor is er weinig schaduw. Gelukkig waait het er wel hard en geeft de wind wel wat verkoeling. Eenmaal in de schaduw van de bomen zoeken we een grote steen op waar we op lunchen en hebben we een leuk uitzicht over de Ardennen in België.

Als we verder wandelen, komen we al vrij snel aan bij Trôs Marets in de Ardennen. Bij aankomst bij het beekje snappen we waarom mensen dit beekje bestempelen als een van de leukste beekjes in de Ardennen in België. Een prachtig, met leistenen, watertje loopt langs het wandelpad. Het eerste stuk gaat over vlonders, maar dat is al snel afgelopen. Het wandelpad is, ondanks de droogte, her en der redelijk modderig. Maar gelukkig zijn er altijd weer zijstroompjes waar je je schoenen kunt wassen.

Vanuit Trôs Marets lopen er terug naar La Ferme Libert waar onze auto geparkeerd staat. We eten een grote wafel en brood met ham bij de jeugdherberg en gaan op weg naar huis. De terugweg rijden we een andere route naar de snelweg en komen langs het formule 1 circuit de Spa Francorchamps in de Ardennen. We hadden geluk dat er geen wedstrijd aan de gang was, maar als je deze wandeling wil lopen, kijk dan even of er geen wedstrijd gepland is.

Lengte: 21 km
Hoogteverschil: 650 m

Een andere leuke wandeling in bij de Hoge Venen in de Ardennen van België is een rondwandeling van Solwaster naar Hokai, langs La Hoëgne en La Statte, die wij vorig jaar gelopen hebben. In de winter is deze regio erg populair vanwege het skigebied Baraque Michel, wat een van de hoogste skigebieden van Aradennen in België is.

Gallery iconTop iconTros_Marets_Bayehon_Warche GPX tracklogTros_Marets_Bayehon_Warche KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy