Wandelen in de Ardennen - Wandelen bij Vencimont door de bossen en langs La Houille

België vlag
Gallery icon
Map iconVencimont GPX tracklogVencimont KML tracklog

Onze eerste wandeling vanuit Hotel Le Temps des Saveurs in Paliseul van ons wandelweekend in maart in de Ardennen van België is een wandeling bij Vencimont langs de La Houille. We vertrekken vroeg van huis en rijden in 3 uur naar de Ardennen van België. We komen in Vencimont aan en parkeren onze auto bij de lokale VVV. Vanaf hier beginnen we onze wandeling door de bossen van Vencimont.

We wandelen door het dorp richting het bos. We wandelen langs la Houille die leuk door het landschap kronkelt. Alleen ligt het wandelpad wel een stuk van de oever van La Houille af waardoor het uitzicht niet altijd even mooi is. We steken de La Houille over en lopen over een onverharde weg door het bos verder. Op de kruising met de asfaltweg slaan we rechtsaf en wandelen een klein stuk over de weg verder. Al snel zien we aan de linkerkant een onverharde weg die we in wandelen.

Tijdens onze wandeling door de bossen bij Vencimont valt het op dat de blaadjes bijna aan de bomen zitten. De bosanemonen staan al wel volop in bloei. Dit maakt de wandeling door het bos erg leuk. Bij de volgende asfaltweg slaan we links af en bij de volgende kruising slaan we rechtsaf. We wandelen verder door het bos. We wandelen omhoog naar Sart-Custinne, maar in het dorp is niet zo veel te zien. We wandelen achter de kerk langs en wandelen door de open velden naar de La Houille. Tijdens het stuk wandelen door de open velden heb je een mooi uitzicht over de Ardennen van België. Onderweg wandelen we langs een wei vol met jonge lammetjes, een teken van de lente.

We wandelen over een mooi wandelpad langs de oever van La Houille weer in de richting van Vencimont. Tijdens dit stuk van de wandeling zijn er verschillende mooie uitzichten over La Houille. Hoewel het wandelpad af en toe drassig is, is het zeer goed te belopen. Onderweg komen we langs de hondenkop. De Hondenkop is een rots met een duidelijke vorm van een hond liggend op de grond met opgeheven kop. Daarna wandelen we rustig terug naar Vencimont. Na een leuke wandeling zijn we terug bij de auto bij het VVV kantoor.

De wandeling bij Vencimont is een leuke boswandeling langs de La Houille. Tijdens de wandeling wordt bos afgewisseld met open velden wat vele leuke uitzichten oplevert. Wij hebben tijdens de wandeling echter geen eet en drink gelegenheden gezien, anders dan in Vencimont. Je zult zelf eten en drinken mee moeten brengen.

Lengte: 14.2 km
Hoogteverschil: 150 m

Gallery iconTop iconVencimont GPX tracklogVencimont KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy