Wandelen in de Ardennen - Wandelen bij Gendron Gare en Furfooz langs de Lesse

België vlag
Gallery icon
Map iconGendron-Gare-Furfooz GPX tracklogGendron-Gare-Furfooz KML tracklog

De laatste wandeling van ons wandelweekend in maart in de Ardennen in België eindigt met een wandeling bij Gendron-Gare en Furfooz. We vertrekken na het ontbijt in hotel Auberge le Temps des Saveurs in Paliseul in de Ardennen in België richting de E411 voor onze wandeling door Gendron-Gare en Furfooz.

Al snel parkeren we onze auto bij het station van Gendron-Gare. We beginnen onze wandeling met een kleine klim naar de weg. Eigenlijk is dit korte stukje omhoog wandelen niet echt nodig, want we lopen weer terug naar de weg. We steken de weg over en wandelen omhoog door het bos naar Furfooz in de Ardennen. Op de open vlakten hebben we een mooi uitzicht over de Ardennen in België. Na een korte wandeling komen we in Furfooz aan. We zijn blij verrast over hoe mooi het dorpje is.
Maar al snel wandelen we het dorpje weer uit en wandelen over een grindweg naar een mooi uitzichtpunt over de Lesse en de Ardennen van België. Op het bankje bekijken we het mooie uitzicht en wandelen vervolgens verder naar de oever van de Lesse.

Als we beneden zijn wandelen we onder de spoorburg door. We wandelen verder over een bospad wat door auto’s redelijk mishandeld is. Er zitten diepe kuilen in de weg, maar tijdens de wandeling hebben we af en toe een mooi uitzicht over het park Furfooz in de Ardennen in België. Bij de volgende spoorbrug steken we de Lesse over en wandelen we door een dorpje naar de volgende spoorbrug. Ook bij deze spoorbrug steken we de Lesse over om terug te wandelen naar Gendron-Gare in de Ardennen in België.
Na de tweede spoorbrug wandelen we langs de oever van de Lesse terug richting Gendron-Gare. De natuur tijdens deze wandeling is gevarieerd en zeer mooi. Tijdens het wandelen, komen we een friterie tegen, maar deze is jammer genoeg gesloten. De bankjes zijn wel een mooie lunchplek waar we in de zon pauze houden. Via een leuk wandelpad wandelen we terug naar Gendron-Gare en zit ons wandelweekend in de Ardennen in België er weer op.

In eerste instantie waren we van plan deze wandeling uit te breiden, maar bij het station van Gendron-Gare vonden we het een leuke wandeling en besloten we terug te rijden naar huis. De wandeling is gemakkelijk uit te breiden met een leuke wandeling naar Gendron in de Ardennen.
De wandeling is niet moeilijk of zwaar. In het begin van de wandeling is een kleine klim, maar daarna loopt de wandeling naar beneden en vlak naar Gendron-Gare. In Furfooz zijn we geen eetgelegenheid tegen gekomen, dus eten en drinken moet je zelf meenemen tijdens de wandeling.

Lengte: 9 km
Hoogte verschil: 120 m

Gallery iconTop iconGendron-Gare-Furfooz GPX tracklogGendron-Gare-Furfooz KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy