Wandelen in de Ardennen - De forellen route bij Stavelot

België vlag
Gallery icon
Map iconStavelot-Forellen-route GPX tracklogStavelot-Forellen-route KML tracklog

We slapen tijdens dit wandelweekend in een hotel in Stavelot. Tijdens de voorbereiding van dit wandelweekend hebben we een leuke, niet al te lange, rondwandeling gezien bij Stavelot. Dus na het ontbijt wandelen we van de markt richting de Abdij van Stavelot. Dit is het beginpunt van het Forellen pad bij Stavelot.

Vanaf de Abdij van Stavelot wandelen we langs de sportvelden langs de L'ambléve. Via een stuw wandelen we naar de andere kant van de L'ambléve waar we over een bospad langs de rivier wandelen. We komen langs een bruggetje welke 150 jaar geleden over de L'ambléve is gebouwd om toerisme op gang te helpen. Stavelot is één van de meest populaire plaatsen in de Ardennen van België, dus je kunt zeggen dat het idee van 150 jaar geleden geslaagd is.

Aan het einde van het bospad steken we de brug over en wandelen door Challe, waar we nog een stuk over een onverharde weg langs de L'ambléve wandelen. Langs de oever van de L'ambléve hebben we verschillende mooie uitzichten over deze mooie rivier bij Stavelot. We wandelen over bospaden door productiebossen omhoog. We hebben af en toe nog leuke uitzichten over L'ambléve, zei het van een grote hoogte. We verlaten de bossen en wandelen langs de open velden richting Warche. Wandelend langs deze open velden hebben we een mooi uitzicht over de Ardennen van België bij Stavelot. Vlak voor Warche houden we pauze op een bankje met een geweldig uitzicht!

We wandelen onder de snelweg door en richting het gehucht Chevaufosse. Over deze asfaltweg hebben we wel mooie uitzichten over de Ardennen aan de andere kant van de snelweg, maar het beekje waar we langs wilden lopen is ver weg. We snappen nu wel waarom er geen wandelpad langs het beekje ligt, want het wandelpad gaat behoorlijk omhoog. We wandelen door het gehucht Chevaufosse, door de bossen richting de snelweg. We steken de snelweg over via een viaduct en wandelen aan de andere kant weer naar beneden.

We wandelen richting het gehucht Wavreumont waar we nog een bankje vinden. Hier houden we pauze voor het laatste deel van de wandeling terug naar Stavelot. We verlaten de asfaltweg en wandelen over het erf, over een onverharde weg, weer de bossen in. Over het pad wandelen we afwisselend door de bossen en langs de weilanden. De stukken wandelend langs de weilanden hebben we weer mooie uitzichten over de Ardennen bij Stavelot.

Vlak voor we weer in Challe aankomen, zien we honderden konijnenholen langs het wandelpad en we zien er zelfs een paar in het open veld rennen. Vanaf Challe wandelen we dezelfde weg terug naar Stavelot langs de L'ambléve terug naar de Abdij van Stavelot.

Dit forellen pad bij Stavelot geeft een mooie indruk van de omgeving van Stavelot. De wandeling is afwisselend langs de L'ambléve, door bossen en langs open velden. Wij hebben genoten van deze afwisselende wandeling bij Stavelot. Onderweg is verder geen eten of drinken te verkrijgen, de dorpen welke je doorkomt zijn allen gehuchten. Dus neem zelf genoeg eten en drinken mee.

Lengte: ruim 12 km
Hoogteverschil: 150 m

Gallery iconTop iconStavelot-Forellen-route GPX tracklogStavelot-Forellen-route KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy