Wandelen in de Ardennen - Wandelen van Rochehaut over de Crêtes de Frahan en terug via Poupehan

België vlag
Gallery icon
Map iconRochehaut-Frahan-Poupehan GPX tracklogRochehaut-Frahan-Poupehan KML tracklog

Voor de eerste wandeling van ons wandelweekend in Paliseul rijden we vroeg in de ochtend richting Rochehaut. Rond 11 uur komen we aan op de parkeerplaats aan de N 819. Er is een grote parkeerplaats in de bocht bij het uitzichtpunt. Als we uitstappen, komen we er achter dat het niet heel erg warm is. Gelukkig hadden we hier al rekening mee gehouden, dus we kunnen ons goed warm houden.

We pakken onze rugtassen en gaan naar het uitzichtpunt waar je een schitterend uitzicht hebt over de Semois. We bekijken het uitzicht voor we aan onze wandeling beginnen over de Crêtes de Frahan. We wandelen voorbij het uitzichtpunt en laten Rochehaut achter ons. Aan het einde van het uitzichtpunt dalen we af richting Frahan. Over een brede bosweg dalen we snel af en staan al snel aan de oever van de Semois. Via een smalle brug wandelen we Rochehaut binnen. Het is op deze vrijdagochtend uitgestorven in het dorp. Het wandelseizoen is natuurlijk ook al lang afgelopen, dus toeristen zijn er momenteel niet veel. Ook alle horeca is al gesloten voor het seizoen.

In Frahan wandelen we omhoog naar het wandelpad over de Crêtes de Frahan. Via een steil wandelpad wandelen we over de Crêtes de Frahan. De natuur rondom de Crêtes de Frahan is schitterend. De bossen worden afgewisseld door mooie rotsformaties. We vinden de wandeling beide schitterend. We genieten van de natuur en de rotsformaties van de Crêtes de Frahan. Alleen het wandelpad is in het najaar behoorlijk glad. De steile stukken stijgen en dalen zijn af en toe een uitdaging. De bladeren maken het lastig om de gladde stenen te ontwijken. Dus we wandelen voorzichtig over de Crêtes de Frahan. Na het laatste uitzichtpunt van de Crêtes de Frahan dalen we via een steile weg af naar een kruising. We nemen aan de overkant van de kruising een steil pad omhoog om via nog meer rotsformaties verder te wandelen.

Het laatste stuk naar Poupehan wandelen we over een brede bosweg. Na alle smalle gladde bospaden is dit wel even fijn. Op wat omgekapte bomen houden we een korte pauze, want ook hier zijn weinig bankjes tijdens de wandeling vanuit Rochehaut te vinden. We dalen af naar de brug over de Semois en wandelen Poupehan binnen. We herkennen verschillende kappellen die te zien zijn vanaf de oever van de Semois van een eerdere wandeling. Deze keer komen we vanaf een andere kant Poupehan binnen gewandeld. We wandelen het dorp uit en nemen de meest steile weg omhoog om over de graat weer terug te wandelen richting Rochehaut.

De wandeling door het bos tussen Poupehan en Rochehaut is schitterend. Ook hier wordt vandaag niet gejaagd, dus we kunnen op ons gemak door de bossen wandelen. Er zijn verschillende wandelpaden tussen Poupehan en Rochehaut. Wij hebben deze keer voor het bovenste wandelpad gekozen omdat we de lange trap wilden omzeilen. Door de schitterende bossen wandelen we terug naar Rochehaut. Het eerste bankje wat we deze wandeling zien staat op een kruising van verschillende wandelroutes, net buiten Rochehaut. Na een korte pauze wandelen we de bebouwing van Rochehaut in en arriveren we weer bij onze auto. De bewolking is iets minder geworden, dus we nemen nog even de tijd om vanaf het uitzichtpunt te genieten van het uitzicht op de Semois, Frahan en de Crêtes de Frahan.

Deze wandeling van Rochehaut over de Crêtes de Frahan en door Poupehan is een zeer afwisselende wandeling in de Zuidelijke Ardennen van België. Wij vonden deze wandeling erg mooi om te wandelen. Waterdichte schoenen met ene goed profiel zijn zeker aan te raden tijdens deze wandeling. De rotsen kunnen na regen en in het najaar behoorlijk glad zijn. We zijn verschillende horeca gelegenheden tegen gekomen, maar buiten het toeristenseizoen zijn de meeste gesloten. Dus neem zelf genoeg eten en drinken mee. In het najaar wordt gejaagd in de bossen tussen Rochehaut en Poupehan, het bos is dan gesloten voor wandelaars.

Lengte: 11 km
Hoogteverschil: 300 m

Gallery iconTop iconRochehaut-Frahan-Poupehan GPX tracklogRochehaut-Frahan-Poupehan KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy