Wandelen in de Ardennen - Rondwandeling bij Malchamps via Francorchamps en de Roannay

België vlag
Gallery icon
Map iconMalchamps-Francorchamps GPX tracklogMalchamps-Francorchamps KML tracklog

Op een bewolkte zaterdag rijden we richting Francorchamps voor een wandeling over de Malchamps. Afgelopen winter hebben we over de Malchamps een ontzettend mooie wandeling gemaakt, maar toen lag er behoorlijk wat sneeuw. Deze keer is de sneeuw verdwenen en kunnen we de Malchamps in de lente bekijken.

We parkeren de auto bij het informatiecentrum domain de Berinzenne aan de Route de Berinzenne bij de Malchamps. We trekken onze wandelschoenen aan en gaan op pad voor een mooie wandeling over de Malchamps en langs de Vallée du Roannay. We beginnen onze wandeling over de Malchamps, gezien de zon begint te schijnen. We wandelen richting de grote uitkijktoren waar we omhoog klimmen voor een mooi uitzicht over de Ardennen bij Spa en Francorchamps in België. Daarna vervolgen we onze weg over het vlonder pad richting Francorchamps. Her en der worden de vlonder paden vervangen waardoor soms stukken vlonder pad missen. De Malchamps is een uniek stuk natuurgebied in de Ardennen. En de mooie natuur is werkelijk schitterend om doorheen te wandelen. We staan regelmatig even stil om de bloemen, gras en vennen te bekijken. En op de stukken waar het vlonder pad mist is het zeer duidelijk dat de Malchamps een moerasgebied is. De grond is altijd drassig, maar door de hevige regen van de laatste weken is het her en der heel wel erg drassig.

Na een leuk stuk wandelen, verlaten we het vlonder pad en daarmee ook de Malchamps. We wandelen een een stuk langs de weg tussen Spa en Francorchamps waar we lunchen bij het restaurant in de bocht. Na de lunch dalen we af over een ontzettend mooi bospad naar Francorchamps. We wandelen over bosbouwwegen naar de hoofdweg in Francorchamps.

Hier slaan we af naar de Vallée du Roannay. In deze leuke vallei stroomt de Roannay door de mooie natuur. Het wandelpad is veelzijdig en erg leuk om te wandelen. Naast de mooie natuur is dit leuke wandelpad een leuke afwisseling van bosbouwwegen die we vaker tegenkomen in de Ardennen van België. We wandelen een lang stuk door de Vallée du Roannay langs de Roannay en komen wat spannende bruggetjes tegen. De combinatie van de Malchamps met de Vallée du Roannay maakt deze wandeling ontzettend leuk, mooi en afwisselend.

We hebben onze auto op het hoogste punt van de wandeling gezet, dus het laatste stuk van de wandeling moeten we omhoog klimmen. Via steile bosbouwwegen wandelen we omhoog met her en der mooie uitzichten over de Ardennen in België. Vlak voor we weer bij de Malchamps aankomen is het wandelpad wel heel erg drassig. We zoeken een weg tussen de bomen om niet tot onze enkels in de modder te hoeven staan. Het laatste stuk wandelen we over een onverharde weg terug naar de auto.

De combinatie van de Malchamps met de Vallée du Roannay maakt deze wandeling ontzettend veelzijdig en erg leuk. Wij hebben genoten van deze wandeling bij Francorchamps en raden deze wandeling zeer aan. Onderweg zijn een paar mogelijkheden om eten en drinken te verkrijgen, maar neem altijd zelf ook genoeg mee. Ook zijn waterdichte schoenen noodzakelijk bij deze wandeling over de Malchamps en de Vallée du Roannay.

Lengte: 16 km
Hoogteverschil: ongeveer 200 m

Gallery iconTop iconMalchamps-Francorchamps GPX tracklogMalchamps-Francorchamps KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy