Wandelen in de Ardennen - Wandelen langs de Lesse bij Daverdisse en Lesse

België vlag
Gallery icon
Map iconDaverdisse_-_Lesse GPX tracklogDaverdisse_-_Lesse KML tracklog

We vertrekken na het ontbijt in het hotel in La Roche-en-Adrenne in de richting van Pont des Barbouillons in de Ardennen in België. Deze brug over de Lesse ligt tussen Séch'ri (bij Redu) en Daverdisse. De wandeling die we willen gaan lopen is een rondwandeling langs de Lesse tussen Daverdisse en Lesse in de Ardennen.

We parkeren onze auto op een asfalt strook langs de weg. Het eerste stuk van de wandeling loopt langs de weg in de richting van Daverdisse. Na ongeveer een kilometer lopen we het bos in. Zoals op vele plekken in de Ardennen is ook dit bospad langs de Lesse mishandeld door de bosbouwers. Er liggen op veel plekken afvalhout en afgezaagde takken. Ook liggen er halve bomen in de Lesse. De staat van het wandelpad is ook niet echt beter geworden door de trekkers en vrachtwagens van de bosbouwers.

We komen op een open plek waar we even naar de Lesse lopen en een miniwaterval ontdekken. Een leuk uitstapje van het pad af. Na de open plek is de bosbouwer gestopt met kappen en is het wandelpad een stuk beter. We stijgen naar Daverdisse waar we op een bankje onder en boom genieten van de lunch. We hoopten een ijsje te kunnen halen in Daverdisse in de Ardennen, maar helaas is het dorp niet zo groot. We lopen langs de VVV en de kerk van Daverdisse en lopen het bos weer in. We lopen een stuk over een vlakke bos weg en komen een bosbouwer tegen die stronkjes aan het ophalen is. Hij zet zijn trekker en grijparm even stil om ons er langs te laten. Het bos waar je door heen loopt is erg mooi. We genieten van de bomen, een breed pad en lekker veel schaduw. Toch wordt het tijd om af te dalen naar de Lesse in de Ardennen. We nemen een klein wandelpad wat een leuke afwisseling is op de grote brede bospaden.

Na een korte wandeling komen we bij de Lesse uit en vervolgen onze weg. We lopen een lange tijd langs de Lesse. We komen twee bruggen tegen die beide gebruikt kunnen worden als je de wandeling af wil snijden. En aan de wandelpaden te zien, wordt dat ook vaak gedaan. Na het eerste bruggetje is het wandelpad minder breed en liggen er wat meer grote rotsen op het wandelpad. Na de tweede brug wordt het wandelpad nog een stukje smaller. Vlak bij de derde brug is het wandelpad wel zichtbaar, maar duidelijk overgroeid. Bij de derde brug steken we de Lesse over en volgen de Our verder richting Lesse. We lopen door een hoog dennenbos richting Lesse. Ook Lesse in de Ardennen is een klein dorp, maar de picknickplaats heeft in ieder geval tafels en bankjes waar je even kunt gaan zitten. We verlaten Lesse en lopen in de richting van La Roche aux chevaux. La Roche aux chevaux is een rots waar volgens de legende boeren de afgedankte paarden geblinddoekt het ravijn in leidden.

We dalen verder af en komen weer bij de Lesse in de Ardennen uit. We lopen aan de andere kant van de Lesse als de heenweg terug richting de auto. Het wandelpad aan deze kant van de Lesse ligt hoger en loopt niet langs de oever van de Lesse, dat is wel jammer. Al snel komen we weer bij onze auto uit.

Deze wandeling langs de Lesse in de Ardennen is erg leuk om te doen. Je kunt vanaf de parkeerplaats de wandeling zo lang maken als je wil. Wij hebben een rondewandeling van ongeveer 15 km gelopen, maar het kan ook een heel stuk korter. De omgeving bij Daverdisse en Lesse is ontzettend mooi om doorheen te wandelen. We raden zeker aan om deze wandeling te lopen als je een paar dagen in de Ardennen bent. Wij hebben geen eet of drink gelegenheden gezien onderweg, dus neem zelf genoeg mee.

Lengte: 14.5 km
Hoogteverschil: Stijgend en dalend 350 m

Gallery iconTop iconDaverdisse_-_Lesse GPX tracklogDaverdisse_-_Lesse KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy