Wandelen in de Ardennen - Rondwandeling vanuit Lesse naar Oûr

België vlag
Gallery icon
Map iconLesse-Our GPX tracklogLesse-Our KML tracklog

Tijdens ons wandelweekend vanuit hotel Le Temps des Saveurs in Paliseul rijden we naar Lesse. Een klein gehucht in de Ardennen van België aan de oever van de Lesse. We parkeren bij een picknickplek langs de oever van de Lesse en trekken onze wandelschoenen aan. We beginnen de wandeling door langs de grote weg omhoog te lopen. We slaan op een onverharde weg links af en wandelen de bossen in bij Lesse in de Ardennen in België.

Na een leuke wandeling door de bossen bij Lesse staan we aan de oever van de Lesse. We hebben twee jaar geleden ook gewandeld langs de Lesse bij Lesse en we zijn beide blij om hier weer te zijn. We steken bij de brug de Lesse over en genieten beide van de mooie uitzichten. Het eerste stuk van het wandelpad langs de oever van de Lesse hebben we al een keer gewandeld. Maar dit mooie stuk willen we graag nog een keer wandelen. Het wandelpad is een leuk smal wandelpad vlak langs de oever, dus er zijn genoeg mooie uitzichten over de Lesse. Ook is de natuur rondom de Lesse bij Lesse erg mooi.

We volgen de Lesse een wandelen langs deze mooie beek door mooie bossen. Deze wandeling heeft alles wat een wandelaar wil. Al slingerend door het landschap komen we uit in het gehucht Oûr. Veel heeft Oûr niet te bieden, dus we verlaten het dorpje en wandelen terug in de richting van Lesse. Door de open velden met mooie uitzichten wandelen we weer naar de Lesse. We zien het wandelpad waar we net over heen gelopen zijn aan de andere kant van de Lesse. Op een open plek gaan we op zoek naar een steen waar we even pauze kunnen houden. We hebben de hele wandeling nog geen bankje of zit gelegenheid gezien. Op ene grote steen half in het water houden we een lange pauze voor we verder wandelen langs de Lesse. Door de ontzettend mooie bossen wandelen we over de onverharde weg terug naar Lesse. Bij de parkeerplaats steken we de Lesse weer over en zien daar het enige bankje van de wandeling.

De omgeving bij Lesse rondom de Lesse is waanzinnig mooi. De wandelpaden zijn afwisselend en leuk om over heen te wandelen. Ook de afwisseling van de Lesse met bossen en open velden maakt deze wandeling leuk om te wandelen. Onderweg zijn echter geen bankjes en geen eet- of drinkgelegenheden. Neem dus zelf genoeg eten en drinken mee.

Lengte: 17 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 250 m

Gallery iconTop iconLesse-Our GPX tracklogLesse-Our KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy