Wandelen in de Ardennen - Rondwandeling van Erezée naar Fanzel en Weris

België vlag
Gallery icon
Map iconErezee-Weris GPX tracklogErezee-Weris KML tracklog

Voor een wandelweekend vertrekken we vroeg op zaterdag ochtend richting de Ardennen, naar Erezée. We parkeren onze auto aan de rand bij de sportvelden van Erezée en beginnen de wandeling richting het centrum van het dorp. Vlak voor de het centrum dalen we af door de bossen in de richting van Fanzel.

Over een smal pad wandelen we door de bossen bij Erezée waar we een leuk beekje oversteken.
Zo vroeg in het voorjaar staan de bosanemonen al volop in bloei, wat een heerlijk lente gevoel geeft. We klimmen langzaam omhoog met schitterende uitzichten over het kleine dorp Erezée en over de bossen rondom dit leuke dorp. De bossen rondom Erezée worden, net als overal in de Ardennen, gebruikt voor bosbouw. Dus her en der zijn hele stukken bos gekapt. Het voordeel van deze gekapte bossen is het verschijnen van schitterende uitzichten over de Ardennen.

Over de hoogvlakte wandelen we door de bossen richting Fanzel. Hier vinden we een welverdiend bankje aan de oever van de een klein stroompje in Fanzel. We houden in de zon een heerlijke lange pauze voor we verder wandelen richting Weris. In een heerlijke lente zon wandelen we door het dorp richting de bossen bij Fanzel. En over onverharde wegen wandelen we door de bossen en over open velden richting Weris. We hebben een track log bij ons die ons over paden stuurt die amper herkenbaar zijn als paden. Het spoorzoeken is een leuk deel van deze wandeling. We komen door schitterende stukken natuur, langs leuke kleine beken en over weinig belopen paden.

In de buurt van Weris wandelen we door een schitterend bos, wat zeker niet gebruikt wordt voor bosbouw. We komen uit bij een grote steen met de naam Lit du Diable (Duivelsbed) op de wandeling menhirs van Weris. Hier klimmen we omhoog naar een schitterend uitzichtpunt met een grote witte steen, de Pierre Haina, ook Witte Menhir genoemd. We genieten een tijdje van dit waanzinnige uitzicht voor we verder wandelen over een weinig belopen pad.

Vanaf het uitzichtpunt wandelen we langs de rand van Weris, waar we over onverharde wegen verder wandelen richting Eveux. Over bosbouw wegen die weinig gebruikt worden wandelen we door een schitterend bos. Deze bossen hebben iets bijzonders als je er doorheen wandelt. Bij de weg klimmen we voor de laatste keer omhoog en wandelen terug naar Erezée met her en der schitterende uitzichten over de Ardennen in België. Na een lange wandeling met veel klimstukken over steile paden zijn we blij om de auto weer te zien. Het is tijd om naar het hotel te rijden.

Lengte: 18.5 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 500 m stijgend en dalend

Gallery iconTop iconErezee-Weris GPX tracklogErezee-Weris KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy