Wandelen in de Ardennen - Wandelen door het bos bij Fourneau Saint-Michel

België vlag
Gallery icon
Map iconFourneau_-_Saint-Michel GPX tracklogFourneau_-_Saint-Michel KML tracklog

Vandaag na het ontbijt in het hotel in La Roche-en-Ardenne vertrekken we vroeg in de richting van Fourneau Saint-Michel in de Ardennen om een mooie wandeling door het bos te lopen. We parkeren onze auto op de camper parkeerplaats bij het Musées du Fourneau Saint-Michel. Musées du Fourneau Saint-Michel in de Ardennen is een verzameling 4 musea waaronder folklore, de oudheid en de natuur. Het museum heeft in het bos ook een korte wandeling uitgezet met uitleg over bosbouw en de wilde dieren die in het bos leven. Het bos wordt tevens gebruikt voor jacht en sommige delen zijn in het jachtseizoen gesloten.

Wij besluiten een grotere rondwandeling te maken dan de route die het museum uit heeft gezet. We wandelen van de parkeerplaats naar de ingang van het bos. We wandelen over grote bospaden waar ook de bosbouwer overheen rijdt. Deze keer zijn we blij met de bosbouwer omdat hij zorgt voor de nodige bankjes (omgekapte bomen) onderweg. We stijgen wel, maar dit gaat over een langer aantal kilometers. We hebben het idee dat er veel wilde dieren in dit bos in de Ardennen leven, dus we proberen niet te veel te praten onderweg. En we hebben geluk, na een half uur komen we een aantal everzwijnen tegen. Ze hebben ons niet door en grazen op het pad. Natuurlijk hebben ze ons niet snel daarna wel door en schieten het bos in. We wandelen stil verder in de hoop dat we nog wat meer wild tegen komen.

Aan het einde van het bospad komen we uit op een verharde weg. We slaan rechts af en volgen de weg voor ongeveer twee kilometer. We komen een bord tegen waarop staat dat we een wildobservatiepost tegenkomen en of we daar stil willen zijn en dat we er niet te lang mogen blijven. Het stuk over de asfaltweg is warm, maar het bos is wel heel erg mooi om door heen te lopen. We genieten al wandelend van de natuur van de Ardennen om ons heen. We komen bij de wildobservatiepost zoeken verkoeling in de hut. De zon schijnt volop, dus echt groot wild zien we niet. We zien wel Canadese ganzen met een jong en een grauwe klauwier. Na een kort verblijf wandelen we verder en volgen we het stroompje la Masblette. Het wandelpad is goed te belopen, alleen maken dazen stilstaan onmogelijk. Bij het bruggetje over de la Masblette staat een bankje wat een uitermate geschikte lunchplek is. Het laatste stuk lopen we over het bospad en komen we langs het arboretum van Saint-Michel in de Ardennen. We komen al snel weer bij onze auto uit en kijken we terug op een zeer geslaagde wandeling door een ontzettend mooi bos.

De wandeling door het bos bij Fourneau Saint-Michel in de Ardennen is zeker een wandeling die we aanraden. De natuur is erg mooi. Als je niet te veel geluid maakt onderweg heb je zelfs de mogelijkheid om wild te spotten onderweg. Eten en drinken is alleen te verkrijgen bij het restaurant bij het museum. De wildobservatiepost is een mooi punt in de wandeling, maar gevraagd wordt om er wel stil te zijn.

Lengte: ruim 14 km
Hoogteverschil: 340 m stijgend en 340 dalend

Gallery iconTop iconFourneau_-_Saint-Michel GPX tracklogFourneau_-_Saint-Michel KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy