Wandelen in de Ardennen - Rondwandeling van Samrée naar La Roche-en-Ardenne

België vlag
Gallery icon
Map iconSamree-La-Roche-en-Ardenne GPX tracklogSamree-La-Roche-en-Ardenne KML tracklog

De wandeling van Samrée naar La Roche-en-Ardenne stond al lang op ons verlanglijstje van wandelingen die we in de Ardennen van België wilden wandelen. Vanuit ons wandelweekend in Stavelot rijden we na het ontbijt naar Samrée. We parkeren onze auto bij de kerk van Samrée en beginnen de wandeling naar La Roche-en-Ardenne.

We wandelen over bosbouwwegen door de open weilanden bij Samrée naar een beschermd natuurgebied. Zodra we het natuurgebied inwandelen staan er twee everzwijnen te grazen langs de onverharde weg. We wandelen voorzichtig dichterbij, maar zodra ze ons zien zijn ze weg. Toch blijft het leuk om wild tijdens wandelingen te spotten. We wandelen oude productiebossen met sparren in. Over de bosweg wandelen we door lange rijen geplante bomen die ongetwijfeld over een paar jaar gekapt gaan worden. Nadat we een asfaltweg oversteken wandelen we ineens in een heel ander bos. Dit verse groene beukenbos is licht en fris. Ook het wandelpad is geen bosweg meer, maar smaller en leuker om overheen te wandelen. Het frisse lentegroen van de bomen en de zon maakt dit stuk bos ontzettend mooi.

We wandelen langs de bronnen en een beginnend stroompje naar beneden langs het wildpark van La Roche-en-Ardenne. Bij de begraafplaats van La Roche-en-Ardenne wandelen we over de asfaltweg naar het centrum. Door de drukke winkelstraat wandelen we naar een plein met veel keuze aan restaurantjes. Onder de luifel van de slager bekijken we waar we willen lunchen. We zijn erg blij met de luifel, want het begint enorm hard te regenen.

Tegen de tijd dat we de lunch ophebben is het weer droog en dus ook tijd om terug te wandelen naar Samrée. We wandelen langs de oever van de Ourthe richting de verharde weg die we omhoog willen wandelen. We wandelen net over de promenade langs de Ourthe als het weer begint te regenen. Dus schuilen we bij overdekte bankjes tot de bui over is gewaaid. Op de asfaltweg slaan we linksaf en wandelen we omhoog. We wandelen boven een leuk beekje wat tussen de bomen soms goed zichtbaar is. Naast de weg staan verschillende leuke bloemen en zien we de eerste vlinders van dit jaar. Halverwege de weg staat een bankje waar we even pauze houden. Niet veel later komen we bij een grote picknickplek uit met een leuk meertje waar veel meer bankjes staan. Als we dat hadden geweten waren we wel even doorgelopen.

We wandelen over boswegen door productiebossen weer terug naar Samrée. Ondanks dat het productiebossen zijn, zijn ze wel erg mooi om doorheen te wandelen. Terwijl we door de bossen wandelen, krijgen we nog een flinke regenbui over ons heen. Daarna wandelen we de open velden in met ontzettend mooie uitzichten. Op het hoogste punt kijken we uit over de Ardennen bij Samrée en La Roche-en Ardenne. Na dot mooie uitzicht wandelen we terug naar de auto bij de kerk van Samrée.

We begrijpen waarom deze wandeling tussen Samrée en La Roche-en-Ardenne zo populair is. De natuur is ontzettend mooi om doorheen te wandelen en er is kans dat je wild ziet tijdens het wandelen. Ook is La Roche-en-Ardenne en ontzettend leuk dorp om even doorheen te wandelen. La Roche-en-Ardenne is ook een ideale plek om te lunchen op een van de vele terrassen.

Lengte: 15 km
Hoogteverschil: ongeveer 300 m

Gallery iconTop iconSamree-La-Roche-en-Ardenne GPX tracklogSamree-La-Roche-en-Ardenne KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy