Wandelen naar Altavista - Wandelen op Gran Canaria

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconAltavista_Gran_Canaria GPX tracklogAltavista_Gran_Canaria KML tracklog

Vanaf Fataga rijden we in de richting van Tejeda via het kunstenaarsdorp Artenara naar het beginpunt van de wandeling naar Altavista op Gran Canaria. Het is een goede begaanbare weg, maar kost meer tijd dan gedacht.

De wandeling naar Altavista op Gran Canaria is voor het uitzicht zeker de moeite waard. Alleen een klein beetje doorzettingsvermogen tijdens deze wandeling is zeker nodig. In het begin van de wandeling is er een redelijk steile klim, maar als het hoogte punt op dit stuk is gehaald, loopt het pad weer naar beneden. Dit herhaalt zich op elk stuk van de wandeling. Omdat de wandeling een behoorlijk stuk klimmen is, valt het tegen als je steeds weer naar beneden moet lopen terwijl de volgende heuvel al weer in zicht is.
De wandeling loopt grotendeels door dun naaldbos. Er zijn weinig plekken met veel schaduw. De wandeling is niet echt geschikt om in de brandende zon te doen.

Maar als je dan toch eenmaal boven bent, is het uitzicht adembenemend! Je hebt een heel mooi uitzicht over Roque Nublo en Roque Bentaiga, de Acusa vlakte en San Nicolas de Tolentino (fruittelergebied). Eigenlijk is vanaf dit punt heel zuid Gran Canaria te zien!

Er zijn onderweg geen restaurantjes of plekken waar eten of drinken te koop is. Mocht je deze wandeling gaan lopen, neem voldoende eten en drinken mee.

Lengte: 10 km
Hoogte verschil: 200 m

Begin de wandeling naar Altavista op Gran Canaria vanuit een kleinschalige bijzondere accommodatie van Eliza was here. Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Gran Canaria.

Gallery iconTop iconAltavista_Gran_Canaria GPX tracklogAltavista_Gran_Canaria KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy