Wandelen op Tenerife - Wandeling bij La Fortaleza in Las Cañadas

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconLa-Fortaleza GPX tracklogLa-Fortaleza KML tracklog

Vandaag willen we wandelen richting La Fortaleza bij El Teide op Tenerife. Voor deze wandeling parkeren we onze auto bij het bezoekerscentrum El Portillo. Al vroeg op de ochtend is het al druk op de parkeerplaats, maar we vinden al snel een parkeerplek. We lopen het bezoekerscentrum door en bekijken de historie van Tenerife.

Aan de achterkant van het bezoekerscentrum begint het wandelpad naar La Fortaleza. Door de lava vlaktes begroeid met lage struiken wandelen we met zicht op El Teide van Tenerife. De hele wandeling hangt er een wolk boven El Teide. We hopen dat deze door de zon toch nog oplost. We verlaten het lava stuk en zien voor ons de bergwand La Fortaleza. Over een mul pad wandelen we onderlangs deze steile en imposante bergwand. We besluiten onderlangs La Fortaleza op Tenerife te wandelen en aan de andere kant om hoog te wandelen.

We komen bij het wandelpad wat ons omhoog zou moeten leiden. Echter, een wandelpad is het niet echt. Het is meer een klim en klauter wandelpad. Al zoekende naar steenmannetjes vinden we langzaam onze weg over de steile wand naar boven. Bijna boven vinden we dan wel een mooi, in de schaduw, liggende steen waar we even uitrusten en discussiëren we over het stuk omhoog. We komen veilig boven en wandelen over de kam van La Fortaleza richting het zadel. Ook de bovenkant is begroeid met struiken en lage bomen. Zo te zien is hier niet al te lang geleden een bosbrand geweest. Vanaf de hoogvlakte La Fortaleza hebben we wel een schitterend uitzicht over El Teide en de kust.

In het zadel van La Fortaleza staat een kappelletje waar we even uitrusten voor we weer afdalen. Het wandelpad terug naar El Portillo is dezelfde als de heenweg, maar toch ziet het landschap er toch net weer anders uit. Het is altijd leuk om hetzelfde wandelpad de andere kant op te lopen vanwege de verschillende uitzichten die soms verrassend anders zijn. Voor we het heuvelachtige landschap weer inwandelen draaien we ons nog 1 keer om en zien dat El Teide zich niet meer laat zien. In vlagen van mist wandelen we terug naar de auto.

Dit was een geslaagde wandeling met schitterende uitzichten. Het wandelpad is goed aangegeven, op de beklimming van La Fortaleza na. De klim is uitdagend en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Op de hoogvlakte kan het weer snel omslaan, dus ben altijd goed voorbereid. Neem genoeg eten en drinken mee tijdens de wandeling.

Lengte: 10.5 km

Hoogteverschil: ongeveer 200 m

Gallery iconTop iconLa-Fortaleza GPX tracklogLa-Fortaleza KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy