Vakantie naar La Palma - Informatie, klimaat en links

Canarische eilanden vlag
Map icon

El GaleĆ³n
El Galeón is een ideaal adresje om het prachtige eiland...

www.sunweb.nl

Casita La Graja
...

www.elizawashere.nl
Meer vakanties op La Palma

La Palma is een bijzondere (wandel) vakantie bestemming. La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische eilanden. La Palma behoort tot het koninkrijk Spanje en de voertaal op het eiland is Spaans. Door de inwoners van La Palma wordt weinig Engels of Duits gesproken. De munteenheid op La Palma is de Euro. La Palma ligt ongeveer 300 km van de kust van Afrika verwijderd. Hierdoor vlieg je in ongeveer 4 uur van Schiphol naar La Palma Airport vlakbij de hoofdstad Santa Cruz de La Palma. La Palma heeft ongeveer 18.000 inwoners en wordt elk jaar bezocht door miljoenen toeristen. Het overgrote deel van de toeristen komt wandelen op La Palma. De meest populaire plekken op La Palma zijn het Parque Nacional de la Caldera de Taburiente, Ruta de los Volcanes, Los Tilos, Los Lianos en Santa Cruz. De wegen op La Palma zijn erg goed te bereiden. De wegen worden goed onderhouden en bieden de vakantieganger de mogelijkheid om het hele eiland over te rijden. Een huurauto is op La Palma zeker aan te raden. Zo krijg je een goede indruk van het eiland en het ontstaan van het eiland.

Natuur op La Palma

La Palma heet als bijnaam het Groene eiland. Deze naam heeft het eiland gekregen van de vele flora op het eiland. De Canarische Den bedekt ongeveer een derde van het eiland. Door de gedroogde dennennaalden komt er overigens regelmatig brand voor op La Palma. Er zijn ongeveer 800 verschillende soorten planten aanwezig op La Palma. Enkele zijn uniek en komen niet voor op andere Canarische eilanden. Een van deze soorten is een vetplant met de naam Aeonium, welke in 11 variaties voorkomt op La Palma. Ook op La Palma komt, net als op andere canarische eilanden, laurisilva (spaans voor laurier) voor.
In tegenstelling tot de andere canarische eilanden komen er op La Palma veel verschillende diersoorten voor. De hond en de geit zijn de meest voorkomende. Konijnen, vleermuizen en ruim 30 verschillende broedvogels ook te vinden op La Palma. Eén van de soorten duizendpoot is de enige giftige diersoort op La Palma.

Cultuur op La Palma

De Benahoarieten zijn de eerste bewoners van La Palma en leefde voornamelijk in grotten. Zij leefde in verschillende stammen en hadden een neolithische cultuur ( is in de jonge steentijd). De oorsprong van de Benahoarieten is onbepaald, maar op La Palma is hun historie zichtbaar aan grotwoningen, rotstekeningen en met stenen geplaveide paden door de bergen.
In 1405 kwamen de Spanjaarden aan land op La Palma en begonnen zij de verovering van het eiland. Na een bloedige strijd kwam in 1493 La Palma in Spaanse heerschappij. De oorspronkelijke bewoners van La Palma zijn vermoord, verkocht als slaven of opgenomen in de Spaanse bevolking.
La Palma werd welvarend door dat het als handelspost diende voor de nieuwe wereld. Daarna werd voor La Palma het toerisme een belangrijke bron van inkomsten.
De meeste bewoners van La Palma zijn van Spaanse afkomst. Bijna alle inwoners van La Palma zijn katholiek en eren de Heilige Maagd Maria.

Feestdagen op La Palma

1 januari: Nieuwjaarsdag
6 januari: Driekoningen
In februari of maart: Carnaval
In maart of april: Witte donderdag, Goede Vrijdag en Pasen
1 mei: Dag van de Arbeid
30 mei: Dag van de Canarios
In mei of juni: Pinksteren
25 juli: Santiago
15 augustus: Maria Hemelvaart
12 oktober: Dag van de ontdekking van Amerika
1 november: Allerheiligen
6 december: Dag van de grondwet
8 december: Onbevlekte Ontvangenis
25 december: Kerstmis

Activiteiten op La Palma

La Palma is bij uitstek een bestemming voor een wandelvakantie. Er liggen verschillende wandelpaden en er zijn ook georganiseerde wandelingen met gids. Sommige wandelingen in bijvoorbeeld de Caldera de Taburiente die te lang zijn om heen en weer te lopen. Op deze plekken wordt soms een taxi aangeboden naar een hoger gelegen punt zodat je alleen naar beneden hoeft te wandelen. Ook zijn er voor de actieve vakantieganger verschillende mountenbike trails aangelegd. Wil je liever het eiland te paard ontdekken dan kun je op verschillende plekken paarden huren voor een dagtocht. Voor de afwisseling tussen de wandelingen op vakantie kun je op La Palma terecht op een van de stranden. De stranden zijn van fijn vulkaangesteente. Ook is het mogelijk om je dag door te brengen op het water. Duiken, vissen, zwemmen of kanoën is allemaal mogelijk in de wateren van La Palma. Vraag de locale bevolking of je reisagent waar je deze dingen kunt regelen tijdens je vakantie naar La Palma.

Klimaat op La Palma

Maand => Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temperatuur (min. °C) 11 10 11 11 13 15 17 18 17 15 13 12
Temperatuur (max. °C) 16 16 17 17 19 21 23 24 23 21 19 17
Dagen neerslag per maand 7 7 7 6 4 2 1 1 4 6 7 8
Neerslag (min. mm) 60 60 30 30 5 5 0 0 5 30 60 60
Neerslag (max. mm) 100 100 60 60 30 30 5 5 30 60 100 100
Uren zon per dag 6 6 6 7 8 8 9 9 8 7 6 5

Kaarten van en reis- en wandelgidsen voor La Palma

Wil je gaan wandelen op La Palma of met de auto het eiland verkennen? Ga dan niet onvoorbereid op pad. Kijk hier voor kaarten en reis- en wandelgidsen voor La Palma.

La Palma op het internet

Hier vind je diverse links die wij hebben gebruikt tijdens het plannen van onze vakantie naar La Palma, of die we in de loop van tijd hebben gevonden tijdens het onderhouden van onze website.
Heb je een suggestie voor deze pagina? Neem dan contact met ons op.

Algemene informatie

Wandelingen

 

Top icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy