Wandelen op Tenerife - Rondwandeling vanuit Las Vegas

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconLas-Vegas GPX tracklogLas-Vegas KML tracklog

Vanuit het gehucht Las Vegas op Tenerife beginnen we onze volgende wandeling. We hebben een huisje in Las Vegas, dus dat we een dagje niet hoeven te rijden vinden we helemaal prima. Na het ontbijt beginnen we onze wandeling rondom Las Vegas op Tenerife.

Vanuit ons vakantiehuis wandelen we het dorp uit richting het bos. We wandelen stukken langs de waterwegen die het mogelijk maken om op deze zuidhelling iets te laten groeien. In sommige waterwegen zit behoorlijk veel water, sommige staan droog. Buiten Las Vegas wandelen we het bos in waar we door een schitterend dal wandelen. Het dal staat vol met cactussen en een overvloed aan bloeiende struiken en bomen. Het is een goed aangelegd en onderhouden wandelpad. We wandelen langs een verlaten huis wat ingenomen is door zwervers die daar af en toe slapen, gezien de zooi die in het huis is achtergelaten.

We kunnen een kleine detour maken tijdens de wandeling waar we een dal in wandelen met aan het eind steile en hele hoge rotsen. We besluiten deze kleine detour te lopen. De sage vertelt ons dat, lang geleden, misdadigers van deze rotswanden naar beneden zijn geduwd. We staat te kijken naar de rotswand en kunnen ons voorstelen dat het vanaf boven wel heel hoog en eng moet zijn geweest om daar afgeduwd te worden. We houden een korte pauze voor we terugwandelen naar de kruising.

Hier vervolgen we onze rondwandeling rondom Las Vegas op Tenerife. We wandelen door dennenbos waar we afdalen door dalen om aan de andere kant weer omhoog te wandelen. Soms vraag je je af waarom ze geen bruggen bouwen of het wandelpad net even anders aanleggen. Na het dennenbos komen we in het open landschap waar we weer langs de waterwegen wandelen. We wandelen langs een grote watertoren, langs verlaten huizen en terrassen van akkerbouw. Het uitzicht over de zuidkust is adembenemend mooi. Tegen de middag aan wordt het op de zuidhelling al behoorlijk warm en zoeken we, waar mogelijk, een schaduwplekje op om pauze te houden.

Verrassend is om te zien hoe afgelegen soms mensen wonen. Je vindt huizen op de meest afgelegen plekken waar we ons afvragen hoe ze daar met de auto komen. Gezien de moestuinen en dieren gaan we ervan uit dat deze mensen behoorlijk zelfvoorzienend zijn. We passeren zo een paar huizen voor we aankomen bij de hoofdweg en we Las Vegas op Tenerife weer inwandelen. Aan het begin van het gehucht is een picknick plaats gemaakt waar we nog even uitrusten voor we naar ons vakantiehuis wandelen.

De wandeling rondom Las Vegas op Tenerife is ontzettend veelzijdig en leuk om te wandelen. De paden zijn goed aangelegd en onderhouden. De natuur rondom deze wandeling is schitterend. In Las Vegas en tijdens de wandeling zijn geen eetgelegenheden, dus neem zelf genoeg eten en drinken mee.

Lengte: 11 km
Hoogteverschil: ongeveer 400 m

Gallery iconTop iconLas-Vegas GPX tracklogLas-Vegas KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy