Wandelen op Tenerife - Rondwandeling bij Los Roques de Garcia in Las Cañadas

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconLos-Roques-de-Garcia GPX tracklogLos-Roques-de-Garcia KML tracklog

Tegenover het bezoekerscentrum in de Las Cañadas aan de TF-21 is een parkeerplaats waar je een schitterend uitzicht hebt over El Teide met Roque Cinchado op de voorgrond. Vanaf deze parkeerplaats loopt een leuke kleine wandeling waar je de meest bijzondere lava creaties ziet.

Het wandelpad begint rechts van de rotonde en gaat in eerste instantie richting Roque Cinchado en richting El Teide door de Las Cañadas. Het eerste stuk van de wandeling is rolstoel toegankelijk, de rest van het wandelpad niet meer. We draaien naar links waar we op het verste punt van de wandeling zijn. De zijn verrast door de gigantische rotsformaties in de Las Cañadas die door erosie in de loop der eeuwen zijn ontstaan. De ene is nog spectaculairder dan de ander.

Langzaam dalen we af om onderlangs de La Catedral (2144) te wandelen. Hier genieten we van een klein beetje schaduw in het warme klimaat van Tenerife. Overal waar we kijken zien we bloeiende Rode Tajinaste, de ene nog groter dan de ander. We hebben overigens schitterend uitzicht over de Las Cañadas rondom El Teide op Tenerife. We stijgen ongeveer 150 meter voor we weer op de parkeerplaats aankomen.

Deze korte wandeling laat schitterende lava creaties zien die vanaf de weg niet zichtbaar zijn. Door de lengte is dit een wandeling die niet al te lang is, maar wel net iets meer laat zien van de Las Cañadas op Tenerife. Het kan wel ontzettend warm zijn en schaduwplekken zijn schaars.

Lengte: 4 km
Hoogeverschil: 150 m

Gallery iconTop iconLos-Roques-de-Garcia GPX tracklogLos-Roques-de-Garcia KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy