Wandelen op Tenerife - Wandeling naar Lomo de Tablado en Roque de La Cabezaca boven Masca

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconLomo-de-Tablado-Roque-de-La-Cabezaca GPX tracklogLomo-de-Tablado-Roque-de-La-Cabezaca KML tracklog

Een korte wandeling boven de Masca kloof begint voor ons op een parkeerplaats langs de TF-436. Met behulp van de kraamverkoper kunnen we onze auto parkeren. We grijpen direct de gelegenheid aan om hem wat nootjes en gedroogde vruchten te kopen voor de wandeling. Hoewel het geen lange wandeling is, is het terrein niet altijd even makkelijk te wandelen op Tenerife.

Vandaag wandelen we over de Lomo de Tablado naar Roque de la Cabezaca. Na het aantrekken van onze wandelschoenen wandelen we een klein stuk langs de TF-436 waar we linksaf slaan richting het wandelpad. We komen bij een uitzichtpunt uit waar we het eerste schitterende uitzicht hebben over de Masca kloof. Een paar jaar geleden stonden we onder in de kloof om door de Masca kloof te wandelen, nu staan we erboven en is het een adembenemend uitzicht. Om richting Lomo de Tablado te wandelen moeten we een klein stukje afdalen, maar door de jaren heen hebben wandelaars er een wir was van paden van gemaakt.

Uiteindelijk blijkt alles op 1 pad uit te komen en vervolgen we onze weg richting Lomo de Tablado en Roque de la Cabezaca. Het uitzicht tijdens de wandeling veranderd continue en het ene uitzicht is nog mooier dan de andere. Af en toe doemt El Teide even op, of laat de zuidkust zich even zien. Ook hebben we af en toe een schitterend uitzicht op de Masca kloof. Het wandelpad hobbelt wat op en neer, maar is over het algemeen goed onderhouden en uitgelopen. Na niet al te lang staan we op de top van de Roque de la Cabezaca. Hier hebben we een adembenemend uitzicht over de kust, El Teide en de Masca kloof. We zouden een lekkere lange pauze om van dit schitterende uitzicht te genieten. Je kunt overigens nog verder wandelen naar Finca de Guergues, maar dat is nog een half uur afdalen en zeker een 45 minuten weer omhoog wandelen.

Op de terugweg wandelend kijken we vooral naar de verschillende lava stromen die zichtbaar zich een baan hebben gevonden door de natuur. De grijze lava banen zijn een afwisseling in de rode ondergrond waar we op wandelen.

De wandeling naar Lomo de Tablado en Roque de la Cabezaca heeft voor zijn korte lengte toch een hele hoop te bieden. De natuur en uitzichten over de kust, El Teide en de Masca kloof zijn ontzettend bijzonder. En ook het wandelpad is goed aangelegd en goed onderhouden. Het was een ontzettend leuke wandeling om te doen.

Lengte: 5 km
Hoogteverschil: 100 m

Gallery iconTop iconLomo-de-Tablado-Roque-de-La-Cabezaca GPX tracklogLomo-de-Tablado-Roque-de-La-Cabezaca KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy