Wandelen bij Roque de los Muchachos - Wandelen op La Palma

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconRoque_de_los_Muchachos GPX tracklogRoque_de_los_Muchachos KML tracklog

Vandaag staat een korte wandeling op de planning op de rand van de Caldera de Taburiente. Vanaf El Paso in het midden van La Palma rijden we via de noordkant in de richting van Puntagorda. We nemen de noordelijke weg naar Hoya Grande en vanaf daar de weg LP-113 richting de sterrenwacht. We parkeren de auto bij het uitzichtpunt Los Andenes op La Palma. Vanaf hier lopen we naar Roque de los Muchachos. Als we uit de auto stappen is een groot deel van de Caldera de Taburiente op La Palma in de wolken gehuld. We hopen dat het weer nog een beetje opklaart en gaan toch op weg. Het wandelpad loopt redelijk vlak over de Caldera rand en alleen het laaste stuk hebben we een kleine klim van 100 meter voor de boeg. Het pad is goed begaanbaar en al snel zijn we bij het eerste sterrenwacht gebouw.

Richting de noordkant van La Palma hebben we een goed uitzicht over de kustlijn. Het uitzicht aan de zuidkant is wat minder, de wolken blijven in de Caldera de Taburiente hangen. We lopen door naar de Roque de los Muchachos en komen aan bij een grote parkeerplaats. We hebben het eindpunt van de wandeling bereikt. Tijdens lunchtijd is dit een plek waar veel touringcars stoppen om lunchboxen uit te delen aan de toeristen. Wij gaan ergens op een steen zitten en eten onze broodjes op en genieten van het uitzicht over de Caldera de Taburiente op La Palma. Doordat de warme lucht opstijgt en afkoelt ontstaan er wolken die langs de wanden van de Caldera de Taburiente omhoog komen. Dit geeft een spectaculair uitzicht! Helaas hebben we geen mooi uitzicht over de Caldera en zuid La Palma, deze zijn gehuld in wolken.

Na de lunch lopen we terug via de zelfde weg naar de auto. Steeds meer wolken ontstaan om het wandelpad en tegen de tijd dat we bij de auto aankomen lopen we in de mist. Het pad is nog wel goed te zien, maar het uitzicht over Parque Nacional Caldera de Taburiente op La Palma hebben we vandaag helaas niet.

Afstand: ongeveer 6 kilometer
Hoogte verschil: 150 meter stijgen en dalen

Observatorio Astrofisico

De sterrenwacht bij Roque de los Muchachos is eigendom van de Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC). Twee telescopen die bij deze Observatorio Astrofisico staan worden onder andere beheerd door Nederlandse en Britse universiteiten. Op de website van de Instituto de Astrofísica de Canarias vind je veel informatie over deze telescopen. De telescopen hebben op een hoogte van 2300 meter weinig last van vervuiling in de lucht. De lucht is op deze hoogte ijler. De data wordt in Santa Cruz uitgewerkt.

Geen massatoerisme, maar wel naar La Palma?. Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op La Palma. Eliza was here staat voor kleinschalige accommodaties in een van de vele schitterende dorpjes op La Palma. Veel vakanties van Eliza was here zijn inclusief auto.

Gallery iconTop iconRoque_de_los_Muchachos GPX tracklogRoque_de_los_Muchachos KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy