Wandelen over de Ruta de los Volcanes - Wandelen op La Palma

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconRuta_de_los_Volcanes GPX tracklogRuta_de_los_Volcanes KML tracklog

Vandaag lopen we het noordelijke gedeelte van de Ruta de los Volcanes in het Parque National Cumbre Vieja.
De Ruta de los Volcanes loopt van Refugio el Pilar naar Faro de Fuencaliente. Een deel van de route is gelijk aan een lange afstand wandeling EL GR 13. Deze wandeling loopt over een groter deel van La Palma, van Puerto de Tazacorte Hasta naar Faro de Fuencaliente. Deze wandeling is 110 kilometer lang en kan in 3 dagen gelopen worden.

Wij beperken ons tot het noordelijke gedeelte van de Ruta de los Volcanes. Omdat we geen auto bij Faro de Fuencaliente hebben staan, moeten we dezelfde weg terug lopen en wordt de afstand beperkt.
Als we uitstappen bij Refugio el Pilar is het koud en bewolkt. Langzaam lopen we via een bosbad naar boven en hopen op minder wolken. Nadat we het bos uit zijn, komen we boven aan op het hoogste punt van deze wandeling. Boven op de berg staan we in de wolken en is het ijskoud. Een harde, vochtige wind komt over de bergrug heen. Uit deze wind halen de bomen in de zomer het vocht wat ze nodig hebben. Om de bomen heen liggen grote natte stukken zand wat de grond intrekt. Af en toe schuilen we bij een boom om even de wind te vermijden. Vlak bij Cráter de Hoyo Negro wachten we tot de wolken een beetje overgewaaid zijn.
In redelijk heldere lucht kunnen we de krater Hoyo Negro van La Palma zien. Als we doorlopen, komen er weer meer wolken, maar over het algemeen lijkt het weer een beetje op te klaren.
We lunchen op een paar vulkanische rotsen waar we een mooi uitzicht hebben over oude lavavelden en de Montaña del Fraile (uitbarsting 1949). In het zonnetje lopen we langs de onderkant van de krater richting het uitzichtpunt over het zuidelijke gedeelte van de Ruta de los Volcanes van La Palma. Het uitzichtpunt is een goed moment om terug te gaan richting de auto. Vanaf hier daalt het wandelpad ongeveer 100 meter naar beneden. Bij het uitzichtpunt hebben we mooi uitzicht over de Montaña Negra en de Volcán Martin. De oostkant van het eiland is in de wolken gehuld. Over de westkant van La Palma hebben we redelijk goed uitzicht.

In het zonnetje staan we op te warmen en maken ons op voor de terugwandeling. We lopen naar een uitzichtpunt van de Cráter de Duraznero. Hier waait het inmiddels zo hard dat een zonnebril wegwaait. Maar net als we naar beneden willen lopen klaart het iets op en kunnen we de krater goed bekijken.
Er loopt een wandelpad boven langs over de krater wand, maar omdat het zo hard waait, besluiten we dezelfde weg terug te lopen.
Onderlangs de kraterwand lopen we terug richting Refugio el Pilar. Het weer wordt weer minder en we lopen door de wolken terug. Bij de auto warmen we weer een beetje op en rijden terug naar El Paso.

Bij mooi weer is deze wandeling op La Palma goed te doen. Als de zon volop schijnt kan het er wel erg warm worden. Voor deze wandeling geldt ook dat voldoende water meegenomen moet worden. Bij slecht weer is het uizicht beperkt en kan het erg koud worden.

Afstand: ongeveer 14 km
Hoogste verschil: 450m dalend en stijgend

Geniet na van de wandeling over de Ruta de los Volcanes op La Palma in één van de bijzondere accommodatie van Eliza was here. Bekijk de mogelijkheden met Eliza was here op La Palma. Eliza was here staat voor kleinschalige bijzondere accommodaties buiten het massatoerisme.

Gallery iconTop iconRuta_de_los_Volcanes GPX tracklogRuta_de_los_Volcanes KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy