Wandelen op Tenerife - Rondwandeling bij Chinobre in Anaga

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconAnaga-Chinobre GPX tracklogAnaga-Chinobre KML tracklog

Aan de TF-123 net voorbij El Bailandro parkeren we onze auto in het bos langs de weg op de parkeerplaats La Ensillada. We hebben vandaag een wandeling gepland door de mooie natuur van Anaga op Tenerife. We oriënteren ons, trekken onze wandelschoenen aan, pakken onze rugtassen en beginnen de wandeling Chinobre rondwandeling.

We beginnen onze wandeling in het schitterende Anaga bos. De bomen zijn overgroeid met mos en geven een bijzondere kleur groen. Het wandelpad is goed, zei het af en toe wat glad. Op de kruising nemen we het rechterwandelpad, waar we nog een stuk door het bos wandelen. Aan het eind van het bos komen we uit op een asfalt weg. Hier komen we een groep mensen tegen die ons vragen of we iemand hebben zien lopen. Ze zijn op deze wandeling iemand kwijtgeraakt. We krijgen hun telefoonnummer voor als we de persoon tegenkomen. We lopen in tegengestelde richting van elkaar, dus wellicht vinden we de man.

Over een grote bosweg wandelen we richting het uitzichtpunt Cabezo del Tejo. Het bospad is omringt met verschillende kleuren stenen en ontzettend veel bloemen. Onderweg hebben we af en toe een leuk uitzicht, maar het mooiste uitzicht is toch echt bij Cabezo del Tejo in Anaga National Forrest op Tenerife. We houden een lange lunchpauze met een adembenemend uitzicht. Na de lunspauze lopen we via een trap omhoog om bovenlangs de rotswanden weer terug te wandelen naar het beginpunt. Tijdens dit stuk van de wandeling zien we verschillende hele gave rotspunten, waaronder de Cabezo del Tejo en Roque Anambro. Ook hebben we op een aantal uitzichtpunten een schitterend uitzicht over de noordkust van Tenerife.

Door het schitterende Anaga Parque National komen we weer bij de kruising waar we eerder die dag rechtsaf geslagen zijn. We wandelen over hetzelfde wandelpad terug naar de auto en rijden we na een ontzettend leuke wandeling weer terug naar Las Vegas op Tenerife. De persoon zijn we niet tegengekomen tijdens de wandeling overigens.

Als je weinig tijd hebt op Tenerife is deze Chinobre rondwandeling in Anaga Tenerife een echte aanrader. Je wandelt door de schitterende bossen van Anaga, langs de rotwanden en hebt onderweg schitterende uitzichten over de grillige kustlijn van noord Tenerife.

Lengte: 6 km

Hoogteverschil: Ongeveer 300 m.

Gallery iconTop iconAnaga-Chinobre GPX tracklogAnaga-Chinobre KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy