Wandelen vanuit Cruz de Tejeda door Barranco de Mina - Wandelen op Gran Canaria

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconBarranco_de_Mina GPX tracklogBarranco_de_Mina KML tracklog

Vanuit Cruz de Tejeda op Gran Canaria wilden we de wandeling lopen door de Barranco de Mina. Het eerste deel van de wandeling begint goed, we dalen af richting een dorpje. Eenmaal op de grote weg aangekomen moeten we 5 minuten lopen links af. Ehmm... Een beetje een vage omschrijving voor een stukje dat je misschien met een rolator in 5 minuten doet, maar wij doen dat toch echt in 2 minuten!

Dus het is even zoeken naar het juiste pad. Eindelijk hebben we het pad gevonden en dalen we verder af naar het dorpje. Het blijkt ene beetje jammer van de moeite te zijn om naar het dorpje te lopen. Vanaf het laagste punt moeten we weer een heel eind omhoog klimmen op zoek naar de Barranco de Mina op Gran Canaria. We denken het juiste pad te hebben gevonden, maar op het bord staat iets in het Spaans waaruit we kunnen opmaken dat er iets verboden is, maar wat! Een woordenboek bied uitkomst. Het verbodbord geldt niet voor ons en we lopen omhoog. Al snel komen we erachter dat dit pad niet onderhouden is. Het pad is totaal overgroeit met van alles en cactussen en het pad hierdoor wel erg smal geworden. We klimmen verder en komen op een iets platter stuk en zien de weg waar we naar toe moeten. Maar we zien geen pad meer! Dan maar op de gok naar de weg lopen. Gestaagd lopen we verder. Eenmaal bij de weg aangekomen, zijn we nog niet bij de auto. Het laatste stuk is een deel van de koningswegen (Camino Real) op Gran Canaria. De weg loopt natuurlijk omhoog. We hebben nog even getwijfeld of we het laatste stuk niet over de asfalt weg zouden lopen, maar we besluiten toch maar de "veilige route" te lopen over het wandelpad. Eenmaal in Cruz de Tejeda aangekomen zijn we weliswaar moe, maar ook voldaan. Ondanks alle obstakels was het toch een mooie wandeling.

Met een paar goede schoenen en wandelstokken (om de begroeiing tegen te houden) is deze wandeling goed te doen. Al zou ik de volgende keer niet meer helemaal naar beneden lopen naar het laagste punt van het dal. Dit heeft voor deze wandeling geen toegevoegde waarde. Mocht je deze wandeling op Gran Canaria willen doen, volg het Sunflower boek en niet de Rother gids (het rode boekje)!

Lengte: 6 km
Hoogte verschil: 400 m

Kom thuis in een kleinschalige bijzondere accommodatie van Eliza was here. Bekijk de mogelijkheden voor een vakantie inclusief auto met Eliza was here op Gran Canaria.

Gallery iconTop iconBarranco_de_Mina GPX tracklogBarranco_de_Mina KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy