La Cumbrecita - Caldera de Taburiente - Wandelen op La Palma

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map icon

Vandaag zijn we onderweg naar het uitzichtpunt La Cumbrecita in Parque National de la Taburiente op La Palma. We slaan de weg voor de 'centro de visitantes' in bij El Paso en zien langs de weg een aantal borden staan met La Cumbrecita Cerrado información centro de Visitantes. We keren om en gaan eerst bij het bezoekerscentrum langs om te vragen of we bij het La Cumbrecita uitzichtpunt op La Palma kunnen komen. De weg is niet gesloten maar alle auto's moeten geregistreerd worden om het aantal bezoekers boven beperkt te houden. De parkeerplaats is niet zo groot en in geval van calamiteiten moeten de wegen en parkeerplaats beschikbaar worden voor de hulpdiensten.

We hebben onze auto geregistreerd en rijden op de weg naar La Cumbrecita op La Palma. Vlak voor de ingang van het nationale park staan slagbomen met een ranger die alle auto's controleert op het bonnetje wat we hebben gekregen en controleert het kenteken van de auto.

Kennelijk zijn er niet te veel toeristen op de parkeerplaats boven, want we mogen doorrijden. De slagboom gaat open en we vervolgen onze weg. Boven parkeren we de auto en lopen een stukje naar het uitzichtpunt van La Cumbrecita. Het uitzichtpunt zelf ligt achter de bomen, waardoor het uitzicht enigszins wordt beperkt maar Roque Idafe op La Palma is goed zichtbaar. Ook het wandelpad wat we eerder door de Caldera de Taburiente hebben gelopen is her en der zichtbaar. Dan wordt pas echt goed zichtbaar door welk stuk van de Caldera we hebben gelopen. Langs de onverharde weg die naar het uitzichtpunt leidt, hebben we wel mooi uitzicht over de Caldera de Taburiente op La Palma. Na deze korte wandeling van ongeveer 2 kilometer komen we terug bij de auto. Het is een leuk, kort uitstapje over een onverhard goed pad en zeker de moeite waard om naar het uitzichtpunt te lopen.

Tijdens een vakantie op La Palma mag een bezoek aan La Cumbrecita zeker niet ontbreken.

Op zoek naar een vakantie naar La Palma, maar niet in de vakantiedrukte? Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op La Palma. Eliza was here staat voor kleinschalige accommodaties in rustige dorpen, vaak inclusief auto.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy