Wandelen op Tenerife - Rondwandeling bij Montaña de la Botija

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconMontana-de-la-Botija GPX tracklogMontana-de-la-Botija KML tracklog

Het is koud en mistig als we aankomen bij Mirador de Sámara aan de TF-38. We willen hier graag nog een kleine rondwandeling maken bij Montaña de la Botija. We wachten tot de mist een beetje wegtrekt voor we vertrekken.

We wandelen de rondwandeling tegen de klok in, hierdoor wandelen we in eerste instantie richting uitzicht op El Teide op Tenerife. Door een maanachtig landschap beginnen we de wandeling naar Montaña de la Botija. Onderweg wandelen we door een pril bos wat zich standhoudt in deze grillige omgeving, Kennelijk krijgen de bomen wel genoeg voedsel om te kunnen groeien, maar het zal nog jaren duren voor het een echt dicht bos is.

Langs de voet van Montaña de la Botija liggen ontzettend grote lavabommen die tijdens een van de vele uitbarstingen neer geploft zijn in de Las Cañadas. En her en der staan felgroene struikjes te midden van een grote zwarte steen massa. De omgeving is bijna onrealistische, maar daarvoor is het natuurlijk vulkaanlandschap. Aan de achterkant van Montaña de la Botija zien we El Teide net vanuit een andere hoek dan dat de meeste mensen gewend zijn.

We moeten lang wachten tot El Teide zich tussen de wolken gaten laat zien, maar het uitzicht is het wachten waard. We hebben een schitterend uitzicht over El Teide en Las Cañadas. We wandelen verder en komen langs nog een rivier van lava. Wat we altijd bijzonder vinden zijn de verschillende kleuren, ontstaan door de verschillende metalen, in de kanalen. Elke stroom heeft bijna zijn eigen kleur. Zo ontstaat er een bijzonder kleuren spektakel in de omgeving van Montaña de la Botija.

We wachten nog een tijdje voor de wolken om ons de mooie omgeving te laten zien. We wandelen langzaam richting de parkeerplaat en Montaña de Sámara. Het landschap is apart en veranderd toch ook wel weer na elke bocht. Montaña de Sámara klimmen we niet meer op, daar wordt het uitzicht niet anders van dan we al gezien hebben. We warmen op in de auto en rijden terug naar Las Vegas.

Wie denkt dat de Las Cañadas overal hetzelfde zijn, heeft het mis. Deze leuke kleine rondwandeling bij Montaña de la Botija is een goed voorbeeld. Het landschap veranderd om elke bocht en daarmee ook de begroeiing en uitzichten. Voor wie net even meer wil dan alleen maar op verschillende mirradors te stoppen is dit een leuke afwisseling.

Lengte: 4.5 km
Hoogteverschil: 200 m

Gallery iconTop iconMontana-de-la-Botija GPX tracklogMontana-de-la-Botija KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy