Wandelen op Tenerife - Wandeling bij La Caldera - Los Organos - Ruta del Agua

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconLa-Caldera-Los-Organos-Ruta-del-Agua GPX tracklogLa-Caldera-Los-Organos-Ruta-del-Agua KML tracklog

Aan de Carretera Del Teide, de weg over de hoogvlakte van El teide ligt Área Recreativa la Caldera, een grote picknickplaats met een grote parkeerplaats. Hier begint onze wandeling naar de Los Organos en de Ruta del Agua. Vanaf de parkeerplaats wandelen we over een breed wandelpad door de bossen richting Los Organos. Echter de rotswand, Los Organos, is beter van een afstand zichtbaar dan van heel dichtbij. Af en toe hebben we vanaf het wandelpad een mooi uitzicht over Los Organos.

Net voorbij de watercentrale kijken we in een schitterend groen dal. Het dal loopt echter wel vrij steil naar boven, dus dat betekent ook dat wij vrij steil moeten klimmen. Bij het gebouw is het wandelpad over de Ruta del Agua niet aangegeven, dus het duurt even voor we het wandelpad hebben gevonden. Het blijkt gewoon aan de achterkant van het gebouw te lopen. Via wandelpad met trappen wandelen we gestaag naar boven. Het de treden zijn her en der glad door de regen van de laatste weken.

Eenmaal boven aangekomen wandelen we verder over een redelijk vlak wandelpad. Het wandelpad is de Ruta del Agua en is een van de vele waterwegen op Tenerife. Het water mocht natuurlijk niet al te snel naar beneden stromen, dus ook het wandelpad loopt gestaag naar beneden. Het is onvoorstelbaar dat dit allemaal door mensen uitgehakt en opgebouwd is. Hier en daar komen we wat pompstations en sluizen tegen om het water te regelen.

Na een leuk stuk wandelpad komen we weer aan bij het waterstation en wandelen we via hetzelfde grote wandelpad weer terug naar de Área Recreativa la Caldera. We kijken nog een paar keer achterom voor uitzicht op Los Organos voor we helemaal terug keren naar de auto. Het was een uitdagende maar zeer leuke wandeling aan de noordkant van Tenerife.

Área Recreativa la Caldera is een picknick plaats waar verder niks te verkrijgen is. Het is wel een mooie grote parkeerplaats maar in de zomer en zeker in de weekenden kan het hier ontzettend druk zijn met families die hier hun weekend spenderen. Zorg zelf voor goede wandelschoene en genoeg eten en drinken voor onderweg.

Lengte: 7 km
Hoogteverschil: 150 m

Gallery iconTop iconLa-Caldera-Los-Organos-Ruta-del-Agua GPX tracklogLa-Caldera-Los-Organos-Ruta-del-Agua KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy