Wandelen bij Guayadeque - Wandelen op Gran Canaria

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconGuayadeque GPX tracklogGuayadeque KML tracklog

We keken beiden erg uit naar de wandeling op Gran Canaria in Guayadeque. We reden het dal binnen en genoten beiden van het uitzicht! Wat een mooi, groen dal. We rijden een heel eind het dal is en komen bij de grottenhuizen en kerk aan. Hier parkeren we de auto en gaan op zoek naar het pad. We kijken nog even naar de berg en denken beiden, moeten we hier helemaal omhoog? Nou, ja, dat is de bedoeling als je uitzicht wil hebben! We lopen gestaagd naar boven en komen langs een schuilplaats. Er staat een bord bij van het museum. We zijn nu ongeveer halverwege en lopen lekker door. In ieder geval lopen we tegen de berg op in de schaduw.

Eenmaal boven is het probleem van het Rother boekje over wandelen op Gran Canaria wel heel erg duidelijk. Het eerste stuk is het pad nog wel zichtbaar, maar op een gegeven moment lopen er meerdere paden. Er staat niks aangegeven alleen de omschrijving luidt loop in de richting z- zw tot je een oude kerk tegenkomt. We zijn een hoopje stenen tegen gekomen, maar of dat nou de kerk was weten we niet. We lopen door en de begroeiing wordt op een gegeven moment zo hoog dat Sandra niet meer over de begroeiing heen kan kijken. Als we op een gegeven moment aan de rand van een afgrond staan, vindt Sandra het niet meer leuk. De wolken worden donker en het pad is bijna niet te vinden. Op de weg hiernaar toe hebben we een GPS track gemaakt, dus de terugweg weten we makkelijk te vinden. We besluiten dezelfde weg terug te lopen. Als we afdalen begint het te regenen en tegen de tijd dat we net goed en wel in een restaurantje zijn om wat te drinken, komt de regen met bakken uit de lucht! Toch de goede beslissing gemaakt om om te keren.
We nemen nog een kijkje in de grottenkerk van Guayadeque op Gran Canaria en maken nog een paar foto's. Het is niet te geloven dat ze deze grot met de hand hebben uitgehakt!

Op de terugweg stoppen we nog even in het museum om een kijkje te nemen in het verleden van Gran Canaria en Guayadeque.
De wandeling op zich was erg leuk, maar de paden zijn niet aangegeven en de routebeschrijving die wij in ons bezit hadden was waardeloos. De uitzichten zijn zeker de moeite waard om even naar boven te lopen.

Lengte: 8 km
Hoogte verschil: 600 m

Op zoek naar een rustige accommodatie op Gran Canaria? Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Gran Canaria. Eliza was here staat voor kleinschalige bijzondere accommodaties vaak inclusief auto.

Gallery iconTop iconGuayadeque GPX tracklogGuayadeque KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy