Wandelen bij Roque Nublo - Wandelen op Gran Canaria

Canarische eilanden vlag
Gallery icon
Map iconRoque_Nublo GPX tracklogRoque_Nublo KML tracklog

Een wandeling naar Roque Nublo mag zeker niet ontbreken tijdens een wandelvakantie naar Gran Canaria. We zijn er al een paar keer langs gereden en zagen dat 's middags de parkeerplaats heel vol staat met touringcars. Dus al vroeg in de morgen vertrekken we richting Roque Nublo.

Eenmaal aangekomen lopen we natuurlijk eerst helemaal naar boven naar de Roque Nublo op Gran Canaria om van het uitzicht te genieten. Marko wil ook een kijkje nemen aan de andere kant van de Roque Nublo en gaat via de moeilijke weg naar de ander kant. Later komen we er achter dat aan de andere kant van de Roque Nublo gewoon een goed wandelpad loopt ;-)

We besluiten om langs het wandelpad beneden een rondje om Roque Nublo te lopen. We dalen af en horen een jager schieten. We fluiten een aantal keer met ons fluitje en maken kenbaar dat wij daar ook lopen. We lopen lekker door de bossen en kijken af en toe omhoog naar de Roque Nublo om hem zo van verschillende hoeken te kunnen bekijken. Heel af en toe komen we nog een paar andere wandelaars tegen, maar dat zijn er niet veel. De meeste toeristen blijven op de parkeerplaats en nemen vanuit daar een foto. Als je tijd hebt, zeker deze wandeling op Gran Canaria even meepakken. Een leuke klim met een uitzicht wat al die inspanning zeker waard is.

Lengte: 4 km
Hoogteverschil: 250 m

Kom thuis van de wandeling bij Roque Nublo op Gran Canaria in een kleinschalige bijzondere accommodatie van Eliza was here. Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Gran Canaria.

Gallery iconTop iconRoque_Nublo GPX tracklogRoque_Nublo KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy