Wandelen in het Bergisches Land - Duitsland

Duitsland vlag
Gallery icon
Map icon

Het Bergisches Land is het laaggebergte in de regio in Nordrhein-Westfalen in Duitsland. Grofweg ligt het Bergisches Land tussen Wuppertal, Remscheid en Solingen. Het Bergisches Land wordt verdeeld in twee stukken, het Niederbergischer Land en het Oberbergisches Land. Het Niederbergisches Land ligt in het noordelijke deel van het Bergisches Land en behoort tot het industrieel gedeelte van het Ruhrgebied. Het Oberbergischer Land ligt in het oosten en is het meest beboste gedeelte van het Bergisches Land. Grote steden in het Bergisches Land zijn Wuppertal, Neandertal en Duisburg.

De rivier de Wupper loopt midden door het Bergisches Land en de Rijn, de Ruhr en de Sieg zijn de grensrivieren van het gebied. Het Bergisches Land is zeer geschikt voor een actieve vakantie of een actief weekendje weg. Door de afwisseling in natuur van bossen en hoge open vlakten is het Bergisches Land een uitstekende wandelbestemming. Er zijn tal van wandelpaden in het Bergisches Land in Duitsland aangelegd. Ook voor mountainbikers, wielrenners en motorrijders is het Bergisches Land een leuke vakantie bestemming.

Wij zijn op een zaterdag naar Radevormwald gereden voor een leuke gevarieerde rondwandeling langs de oude industrie en de natuur van het Bergisches Land. Lees meer over deze wandeling in ons reisverslag over de Wald-Wasser-Wolle-Wander-Weg bij Radevormwald in het Bergisches Land in Duitsland.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy