Wandelen in de Eifel - Rondwandeling bij Wershofen

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconWershofen GPX tracklogWershofen KML tracklog

Vanuit het Ringhotel Blaue Ecke in Adenau rijden we in de ochtend naar Wershofen. Aan het eind van Wershofen staat een parkeercoördinaat en we rijden er naar toe. Daar aangekomen vinden we niet echt een parkeerplaats dus we parkeren onze auto langs de weg. We trekken onze wandelschoenen aan en gaan op deze zonnige, maar koude zondag op pad.

We wandelen over een onverharde weg richting het bos bij Wershofen. Hier dalen we af naar de Armuthsbach bij Wershofen in de Eifel. We steken de Armuthsbach over en wandelen langs de andere kant van de Bach verder. De Armuthsbach kronkelt mooi door het landschap van de Eifel en we genieten allebei van de wandeling. We komen op de kruising van de Armuthsbach en de Bröhlinger Bach. Hier wandelen we verder langs de oever van de Bröhlinger Bach. We slaan linksaf en wandelen omhoog richting de L 74. Onderweg komen we een leuk bankje tegen waar we genieten van een uitzicht over Hümmel in de Eifel in Duitsland. We wandelen over grasland waar we veel muizen sporen tegen komen. De muizen hebben in de weilanden in de Eifel uitgelopen sporen achter gelaten en we zien een paar muizen heel hard voorbij rennen.

Nadat we de L 74 zijn overgestoken wandelen we verder door het bos langs de Borner Bach. Hier zien we op deze rustige zondagmorgen twee reeën voorbij rennen. Het grote voordeel van wandelen in de Eifel is dat je regelmatig groot wild ziet. We steken de Armuthsbach weer over en lopen door het bos verder. Hier is het wel even zoeken naar het juiste wandelpad. Mede omdat bosbouwers bomen en snoeiafval op het wandelpad hebben achter gelaten. Uiteindelijk vinden we het juiste pad en wandelen omhoog. We komen verschillende bankjes in de zon tegen met een mooi uitzicht over de Eifel. In de zomer zijn we altijd op zoek naar bankjes in de schaduw, maar in de winter zoeken we graag naar bankjes in de zon. We wandelen naar het hoogste punt van de wandeling en genieten van het mooie uitzicht over de Eifel.
Langs Ohlenhard wandelen we verder terug richting Wershofen in de Eifel. We dalen af langs een leuk, diep uitgesleten stroompje. Het stroompje is klein, maar wel heel erg diep. We wandelen over onverharde wegen in het bos weer omhoog. Ook hier hebben we tussen de bomen mooie uitzichten over onder andere de Aremberg. Het wandelpad is her en der wat drassig, mede door de bosbouwers, maar het is wel goed te lopen. Een maal boven gekomen genieten we op een bankje van het uitzicht over Wershofen in de Eifel. Daarna wandelen we door de open velden terug naar de auto die aan de rand van Wershofen staan. Bij het kappelletje vangen we de laatste zonnestralen op voor we de Eifel verlaten en terug naar Nederland rijden.

Deze wandeling bij Wershofen door de Eifel is zeer gevarieerd. Je wandelt door de bossen, door open velden en langs leuke dorpen. Tijdens deze rondwandeling zijn verschillende punten waar je mooie uitzichten over de Eifel hebt. Ook zijn er genoeg bankjes onderweg waar je kunt genieten van het uitzicht over de Eifel. Onderweg zijn we geen eetgelegenheden tegen gekomen. Dus je moet zelf eten en drinken meenemen. De wandelpaden liggen op sommige stukken op dezelfde hoogte als de stroompjes. Hierdoor kunnen de wandelpaden drassig zijn, dus waterdichte schoenen zijn zeker aan te raden.

Lengte: 14.6 km
Hoogteverschil: 300 m

Gallery iconTop iconWershofen GPX tracklogWershofen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2022 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy