Wandelen in de Eifel - Wandelen in het Ahrtal bij Altenahr

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconAhrtal_Altenahr GPX tracklogAhrtal_Altenahr KML tracklog

Op een zondag vertrekken we al vroeg richting Altenahr in de Eifel in Duitsland om te wandelen.
Na een voorspoedige rit komen we rond 9 uur aan in Altenburg en parkeren onze auto bij het bejaardencentrum. Altenburg ligt ongeveer een kilometer verder in het Ahrtal dan Altenahr.

Onze wandeling begint achter de school waar we rechtsaf slaan en omhoog lopen. Onze eerste stop is een bankje op de Hornberg waar je een mooi uitzicht hebt over het Ahrtal en Altenbug in de Eifel. We wandelen verder stijgend door het bos en op de openvlakte slaan we af richting Steinerberghaus. Steinerberghaus is een hotel met een restaurant met een geweldig uitzicht over het Ahrtal. Ook de grote open picknickplaats heeft mooie uitzichten over de heuvelachtige omgeving van de Ahr in de Eifel. Omdat het nog bewolkt is en we hopen dat het opklaart, drinken we koffie op het terras. Het klaar alleen niet zo snel op als we hoopten, dus na de koffie wandelen we weer verder. Het eerste stukje is dezelfde weg terug naar de open vlakte in het bos. We vervolgen onze wandeling richting het uitzichtpunt Schrock. Ook hier heb je een geweldig uitzicht over het Ahrtal in de Eifel.
Onze wandeling gaat dalend richting het uitzichtpunt Teufelslei, of duivelsberg. Bij het uitzichtpunt aangekomen kunnen we het laatste stuk pad niet echt meer vinden. We hebben beide geen zin om omhoog te klimmen, dus dit uitzichtpunt Teufelslei laten we voor wat het is en wandelen verder. We komen op een open vlakte en zien voor de eerste keer Burg Are zonder bos ervoor. Ook op deze open plek heb je uitzichten over de omgeving van het Ahrtal.

Via een slingerpaadje dalen we af naar de Ahrtalweg. De Ahrtalweg volgen we een lange tijd en komen onderweg de nodige bankjes tegen. We komen ook veel andere wandelaars tegen, wat doet vermoeden dat dit op zondag een leuke wandelroute is voor de lokale bevolking. Dit stuk van de wandeling loopt vlak over een breed wandelpad. Je kunt lekker doorlopen en hebt her en der leuke uitzichten over de Ahr, wijnvelden en steile bergwanden rondom de Ahr in de Eifel.

Vlak voor Altenahr slaan we het wandelpad richting de Teufelsloch in. We moeten hiervoor ongeveer 50 meter klimmen, maar dat is zeker de moeite waard. Bij het zwarte kruis heb je een leuk uitzicht over Altenahr en de vele hotels in het dorp. Vanaf het zware kruis is het niet zo ver meer naar de Teufelsloch. Het Teufelsloch is een gat in het vulkanisch gesteente waar je een leuk uitzicht hebt over de omgeving.
Vanaf Teufelsloch dalen we af naar Altenburg terug naar onze auto.
In het voorjaar zie je ontzettend veel kleuren groen en is deze wandeling een zeer leuke dagtocht die wij met heel veel plezier gelopen hebben. Onderweg kun je bij hotel Steinerberghaus eten en drinken krijgen, de rest van de wandeling kom je weinig eetgelegenheden tegen. Gezien de wandelpaden is een paar goede wandelschoenen zeker nodig.
Deze wandeling in de Eifel is zeker een aanrader!

Lengte: 16 km
Hoogteverschil: 600 m klimmend en dalend

Gallery iconTop iconAhrtal_Altenahr GPX tracklogAhrtal_Altenahr KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2022 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy