Wandelen in de Eifel - Wandelen over de Struffelt, langs de Hasselbachgraben en de Vichtbach bij Rott

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconHasselbachgraben GPX tracklogHasselbachgraben KML tracklog

Net buiten Rott parkeren we onze auto voor een lange wandeling door het natuurschoon van de Eifel bij Rott. We steken de weg over en beginnen onze lange wandeling. We steken in het bos de L238 over en wandelen richting het Veen gebied de Struffelt bij Rott in de Eifel. Over een vlonder pad doorkruisen we dit schitterende moeras gebied van Struffelt. We hebben langs het wandelpad over de Struffelt bij Rott schitterende uitzichten over kleine meren en het moeras. Aan de andere kant van de Struffelt komen we op een onverharde weg aan, waar we links af slaan.

Bij een schitterend beekje slaan we links af en wandelen we langs de Hasselbachgraben bij Rott. Langs het schitterende beekje wandelen we omhoog door het Laubwald am Hasselbachgraben. Het wandelpad is erg leuk om over heen te wandelen en de uitzichten zijn schitterend. Na een leuk stuk wandelen, lopen we tegen de L 12 aan. Het bankje aan het eind van het wandelpad is te gammel om op te zitten, dus de brug over de Hasselbachgraben wordt onze pauze plek.

We steken de L 12 over en wandelen aan de andere kant van de weg verder langs de Hasselbachgraben. Echter het wandelpad wat we willen nemen om af te dalen is afgezet met linten. De melding is toegang verboden en levensgevaarlijk door vallende takken. We nemen geen risico en wandelen een stuk terug langs de Hasselbachgraben. Het alternatief is langs de L 12 af te dalen. Het is jammer, maar alle moeilijk kijkende mountainbikers maakt een hoop goed!

Nadat we een open veld gepasseerd zijn, komen we langs een restaurant. We besluiten hier te lunchen voor we verder wandelen langs de Hasselbachgraben. We nemen in de bebouwing een paralelweg van de Jägerstraße langs de oever van de Hasselbachgraben. We wandelen langs leuke huizen in de mooie Eifel bij Rott. We wandelen bij Zweifall naar de bovenkant van de heuvel waar we worden verrast door leuke uitzichten over de Eifel bij Rott.

We dalen af en wandelen verder langs de oever van de Vichtbach in de richting van Rott. Het wandelpad langs de Vichtbach stijft gestaag, maar de natuur rondom het wandelpad is schitterend. Na een lange wandel dag arriveren we weer op de parkeerplaats bij Rott en rijden we naar ons hotel in Berg.

De wandeling bij Rott over de Struffelt, langs de Hasselbachgraben en de Vichtbach is schitterend. De natuur rondom het wandelpad en de uitzichten over de beken is schitterend. Tijdens de afdaling over de L 12 zagen we dat er bosbouwwerkzaamheden waren langs het wandelpad van de Hasselbachgraben. Wellicht was het wandelpad maar voor korte tijd afgezet. Onderweg is wel de mogelijkheid om wat te eten, maar neem zelf ook genoeg eten en drinken mee op deze lange wandeling.

Lengte: 22 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 150 m

Gallery iconTop iconHasselbachgraben GPX tracklogHasselbachgraben KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy