Wandelen in de Eifel - Wandelen door het Lampertstal

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconLampertstal GPX tracklogLampertstal KML tracklog

Het is Koninginnedag in Nederland en wij zijn op weg van Luxemburg naar huis. Onderweg parkeren we onze auto in de buurt van Dollendorf in de Noord Eifel voor een leuke wandeling door het Lampertstal.
We parkeren onze auto net buiten Dollendorf bij de St. Antoniuskapelle. Vanaf hier beginnen we onze rondwandeling door het Lampertstal. We wandelen door het open veld langs de St. Antoniuskapelle naar een onverharde weg waar we links af slaan. Door de open velden vol met paardenbloemen wandelen we richting het Lampertstal. Net onder de top van de Reinersberg (481 m) staat een bankje waar we een ontzettend leuk uitzicht hebben over Dollendorf en de Homberg (471 m). Hier houden we een korte pauze voor we verder wandelen naar het Lampertstal. Door de bossen wandelen we over het wandelpad waar de Eifelsteig ook over heen loopt.

Al snel wandelen we het Lampertstal in. We slaan eerst links af en lopen een klein stuk door het bos richting Alendorf. Het laatste stuk voor Alendorf wandelen we door het Lampertstal in de Eifel. Net voor Alendorf slaan we rechtsaf en wandelen omhoog. Over een leuk pad komen we uit op een groot open veld. In de verte zien we een heuvel waar een kruis op staat. Daar willen we naar toe wandelen, maar vanaf de plek waar we staan, lijkt dat heel ver weg en veel hoger dan we nu staan.

Het uitzicht leek erger dan het was en al snel staan we boven op de berg. Hier hebben we een waanzinnig uitzicht over de Eifel. We zien onder andere de Hohe Acht en het Ahrtal. Aan de andere kant van de berg hebben we uitzicht over Alendorf. Na een korte pauze wandelen we weer naar beneden en wandelen verder door de open velden. Via een leuke omweg wandelen we weer richting het Lampertstal.
Het Lampertstal staat bekend om zijn grote variatie aan bloemen, maar we zijn net te vroeg in het seizoen. Er staan een hoop paardenbloemen en gele klokjes. De rest van de bloemen verschijnen later in het seizoen. De wandeling door het Lampertstal is erg leuk. Het wandelpad is goed te belopen en af en toe is er een bankje waar je een pauze kunt nemen. Jammer genoeg hebben de bosbouwers wel wat schade aangericht aan sommige stukken van het wandelpad.

Aan het einde van het Lampertstal in de Eifel steken we de K 69 over en wandelen we via een klein leuk smal pad omhoog. Het pad stijgt redelijk snel, maar is wel heel goed te bewandelen. Eenmaal boven wandelen we langs de weg terug naar de St Antoniuskapelle terug naar de auto. Ons wandelweekend zit er op en we gaan weer terug naar huis.

De wandeling door het Lampertstal is een leuke makkelijke wandeling om te lopen. De natuur is gevarieerd en het Lampertstal is zeer mooi. Ook zijn de verschillende uitzichtpunten de moeite waard om even te stoppen om om je heen te kijken. We zijn echter geen eet of drink gelegenheden tegen gekomen. Dus neem zelf genoeg mee. De wandeling door het Lampertstal is het mooist als de weide bloemen in bloei staan.

Lengte: 17 km
Hoogteverschil: 200 m

Gallery iconTop iconLampertstal GPX tracklogLampertstal KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy