Wandelen in de Eifel - Rondwandeling door de natuur bij Zerkall

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconZerkall GPX tracklogZerkall KML tracklog

Na het ontbijt in het hotel rijden we in de richting van Zerkall, vlakbij Nideggen in de Eifel in Duitsland. We parkeren onze auto bij het informatiecentrum net buiten het centrum van Zerkall. Het is al druk op de parkeerplaats maar er is nog ruimte genoeg om onze auto te parkeren.

We steken als eerste de L 11 over waar we aan de andere kant nog een parkeerplaats zien. De parkeerplaats is aan de ene kant afgesloten, maar net voor de brug kun je er met je auto nog oprijden. Deze parkeerplaats is een goed alternatief als de parkeerplaats bij het informatiecentrum vol is. Aan het begin van de parkeerplaats wandelen we het bos in. Maar al snel lopen we in het open veld een stuk omhoog. Over het wandelpad door het bos wandelen we redelijk steil omhoog en nemen af en toe de tijd om de omgeving eens goed te bekijken. Het wandelpad door het bos is ontzettend leuk om over heen te wandelen, zei het dat ongeveer 200 meter naar boven wandelen.

We arriveren bij de L 246 die we recht oversteken. We wandelen langs de open velden in de richting van Harscheidt, waar we met een grote boog omheen wandelen. De open velden betekenen wel schitterende uitzichten over de omgeving van Zerkall in de Eifel. Aan de rand van Harscheidt dalen we via een onverharde weg af, om in het bos nog een kleine klim omhoog te wandelen. Aan het eind van het bos wandelen we weer heerlijk in de zon door de open velden. De uitzichten zijn typisch voor de Eifel. Grote open velden met jachthutten waar niemand te bekennen is. De velden staan vol met mooie lente bloemen en met de zon hoog aan de hemel is het heerlijk om hier te wandelen.

Bij nog een alternatieve parkeerplaats komen we voor het eerst mensen tegen op het wandelpad waar we langs wandelen. Langs de bosrand wandelen we verder door de mooie Eifel natuur bij Zerkall. Onderweg komen we een bankje tegen waar we in de schaduw genieten van een schitterend uitzicht. Op de Topo kaarten lijkt het alsof we de bossen weer inwandelen, maar het is een onverharde weg met een ruim weggekapt bos. We missen af en toe wel een klein beetje schaduw.

Dan slaan we links af en dalen af in de richting van Blens. Net voor Blens slaan we linksaf. Waarna we over een verharde weg verder weer omhoog wandelen. We nemen een bospad aan de rechterkant en wandelen door de mooie bossen verder in de richting van Brück wandelen. In deze mooie bossen bereiken we het hoogste punt van de wandeling. We dalen af naar Brück waar ons schitterende uitzichten te wachten staan op Burg Nideggen en de Buntsandstein rotsen. We nemen de tijd om de Buntsandstein rotsen te bekijken, waar we een maand eerder boven op stonden.

We steken de L 246 weer over en wandelen langs de bosrand en de weides terug naar Zerkall. We dalen over hetzelfde weiland af naar de L 11 waar we op een overvolle parkeerplaats onze auto weer terugvinden. Door het mooie weer zijn een hoop dagjes mensen te vinden aan de oever van de Rur bij Zerkall.

Deze wandeling bij Zerkall is een echte wandeling in de Eifel, vlakbij Naturpark Eifel. De wandeling varieert van leuke bospaden en brede onverharde wegen tot brede wandelpaden langs en door weilanden. Onderweg hebben we ontzettend veel verschillende mooie lente bloemen zien staan. We hebben onderweg geen eetgelegenheden gezien. Het is mogelijk dat er in de dorpjes restaurants zijn, maar hier zijn wij omheen gewandeld. Zorg dus zelf voor genoeg eten en drinken voor onderweg.

Lengte: 19.5 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 500 m

Gallery iconTop iconZerkall GPX tracklogZerkall KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy