Bergisches Land - Wandelen op de Wald-Wasser-Wolle-Wander-Weg bij Radevormwald

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconWald-Wasser-Wolle-Wanderweg GPX tracklogWald-Wasser-Wolle-Wanderweg KML tracklog

Vandaag vertrekken we al vroeg naar Radevormwald. Het dorpje ligt in Nordrhein-Westfalen in de buurt van Wuppertal en telt ongeveer 23.000 inwoners.
We hebben gezien dat hier een mooie rondwandeling ligt, de Wald-Wasser-Wolle-Wander-Weg
In het pittoreske dorpje parkeren we onze auto bij het zwembad. De officiële wandelroute gaat via het bos naar het water en eindigt in het oude textielgebied. Wij lopen de route de andere kant op en dalen door Radevormwald af naar Uelfebad. We volgende de "Ra" bordjes en lopen via het bos naar Grunewald. In Grunewald worden de oude gebouwen van de textielindustrie zichtbaar. De meeste textielfabrieken aan de Wupper zijn verlaten en staan er verloren bij. In Grunewald is een van de oude fabrieken omgebouwd tot museum waar een stukje historie zichtbaar wordt.
We willen langs de Wupper naar Dahlhausen lopen, maar er is een omleiding ingesteld voor wandelaars. We lopen aan de andere kant van de Wupper op de Wuppertalstrasse naar de volgende brug. Hier steken we de Wupper weer over en komen weer op de originele route uit. Vanaf hier vervolgen we onze weg naar Dahlhausen en stoppen even bij het oude station. We laten de oude textielindustrie achter ons en lopen we over een stuwdam richting de waterkant van het stuwmeer. Door het bos lopen we richting Berg. Vanaf hier klimmen we gestaag terug naar Radevormwald. Het laatste stuk lopen we door een mooi afwisselend en glooiend bos. Als we terug komen in Radevormwald kijken we terug op een mooie maar vermoeiende wandeling.
De Wald-Wasser-Wolle-Wander-Weg is een ontzettend mooie en afwisselende wandeling van ongeveer 20 km. Door het glooiende landschap heb je een veelzijdigheid aan uitzichten en een veelzijdigheid aan wandelpaden. De Wald-Wasser-Wolle-Wander-Weg loopt langs oude textielfabrieken, langs water maar ook zeer grote delen door het bos. Afwisseling van asfalt en bospaden maakt deze wandeling erg leuk.

Afstand: 20,5 km
Door het glooiende karakter van de omgeving loop je meerdere kleine stukken omhoog en weer omlaag.

Gallery iconTop iconWald-Wasser-Wolle-Wanderweg GPX tracklogWald-Wasser-Wolle-Wanderweg KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy