Wandelen in de Eifel - Wandelen vanuit Vossenack langs beken en over heuvels

Duitsland vlag
Gallery icon
Map iconVossenack GPX tracklogVossenack KML tracklog

Voor een wandelweekend rijden we vroeg in de ochtend naar Vossenack. En rond 9 uur arriveren we in het kleine dorp van Vossenack aan de rand van Naturpark Eifel. We parkeren onze auto in het centrum van het dorp bij de kerk.

We eten een krentenbol en beginnen aan de eerste lange wandeling van het wandelweekend. We verlaten het centrum van Vossenack en wandelen door de weilanden naar een klein wandelpad. Het wandelpad gaat direct behoorlijk steil omlaag. Door alle regenval van de afgelopen tijd is het wandelpad her en der behoorlijk glad. We blijven beide met beide benen op de grond staan en komen op een breed wandelpad uit. Het brede wandelpad loopt langs de Tiefenbach en heeft een schitterende omgeving.

Her en der zien we open velden met jagershutten in kleine mooie valleien. Aan het einde van het wandelpad langs de Tiefenbach komen we langs een oud gemaal waar we een korte pauze houden. We verlaten de Tiefenbach en wandelen over de grote weg naar het wandelpad aan de linkerkant. De weg is gelukkig niet druk, maar we zijn blij als we in het bos weer een wandelpad tegenkomen. Steil omhoog klimmen we naar het volgende wandelpad over de heuvel richting de Neben. Ook de Neben volgen we voor een lange tijd met schitterende uitzichten over de beek.

Over de open velden hebben we schitterend uitzicht over de Nord-Eifel rondom Vossenack. We dalen af naar de Kall waar we wederom langs een schitterende beek wandelen. Op de brug kijken we uit over een visser in het water. Op een bankje bij de brug houden we een kleine pauze voor we door wandelen naar Simonskall. Vanuit Simonskall wandelen we over een steil wandelpad weer omhoog waar we weer mooie uitzichten hebben over de Eifel. We dalen vervolgens af naar de Richelsbach. Hier moeten we over het terras van een restaurant naar de andere kant om onze wandeling te vervolgen. We hebben geluk dat het hek open is. Maar we hebben ook geen wandelpad om het restaurant gezien, dus hoe je dat doet als het restaurant gesloten is?

We volgen de schitterende Richelsback en slaan af richting de Morlesief die we volgen tot we de laatste klim naar Vossenack tegenkomen. De laatste klim is altijd de zwaarste, dus voor we beginnen aan de klim houden we nog een korte pauze aan de oever van de Morlesief. Langs de Morlesief wandelen we langzaam omhoog tot we weer bij de kerk van Vossenack staan.

We kijken beide terug op een schitterende wandeling vanuit Vossenack vlakbij Naturpark Eifel. De wandeling voert langs schitterende beken, heuvels met mooie uitzichten en door mooie bossen. Langs elke beek loop je door een dal, waarna je de heuvel op wandelt en kunt genieten van de mooie omgeving van de Eifel. Onderweg zijn een aantal eetgelegenheden, maar neem in ieder geval ook zelf genoeg eten en drinken mee.

Lengte: 19 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 500 m, zie het glooiende karakter in het hoogteprofiel.

Gallery iconTop iconVossenack GPX tracklogVossenack KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy